23 Mai 2013 publicat în Familie 71 share-uri

Ai experimentat senzatia ca te indragostesti de cine nu trebuie? Simti mai mereu ca partenerul tau nu se ridica la nivelul asteptarilor? Esti indragostita de cineva care nu te iubeste la randul sau?

Actorii ambivalentei

Iata 4 tipare in care isi pot juca rolul cei ambivalent afectiv.

1. Martirii

  • sunt cei care sunt obsedati de cineva care nu este disponibil;
  • se hrăneste cu fantezii si iluzii;
  • dragoste neimpartasita este sintagma utilizata in a defini acest tip de afectivitate.

2. Sabotorii sunt cei ce distrug relatiile atunci cand incep a fi serioase sau la orice punct in care teama lor de intimitate se arata.

3. Seducatorii retinuti

  • sunt acele persoane care apeleaza la tine cand unele nevoi ale acestora nu sunt satisfacute ( nevoi sociale, afective etc.)
  • cand devin nesiguri in exprimarea afectiunii fata de partener se retrag;
  • devin saboroti in momentul in care se hotarasc sa puna punct relatiei.

4. Dependentii romantici

  • sunt atasati de mai multi parteneri;
  • evita angajamentul sentimental cu unul dintre parteneri;
  • legaturile romantice sunt de scurta durata si se pot manifesta simultan.

Nu toti evitantii sunt dependenti de dragoste. Daca va acceptati frica de intimitate si situatii sociale, si nu va legati in relatii de dependenta cu oameni indisponibili, sau chiar va pastrati cercului social mic si neamenintator, nu sunteti neapărat un ambivalent.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Împreună în arte și simțiri Teribila varsta de 2 ani – ce trebuie sa stii Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit 

Dar daca te consumi pentru o persoana indisponibila an dupa an, sau sabotezi o relatie dupa alta, sau ai nenumarate aventuri romantice, sau te simti aproape doar atunci cand esti cu un alt evitant, ai putea fi un dependent de iubire ambivalent.

Dependentii ambivalenti au nevoie sa gaseasca o relatie sanatoasa si sa ramana angajati in ea chiar si atunci cand simt ca frica lor le ameninta personalitatea.

Daca solutiile dumneavoastra pentru a iesi din aceasta stare, sunt nule, este necesar sa apelati la un ajutor specializat pentru a va bucura de o relatie sanatoasa ce v-ar ajuta in evolutia ca si individ.

Oana Popescu-Argetoia
www.oanapopescuargetoia.ro

Foto@Depositphotos


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri