Relatiile difera insa de la cuplu la cuplu. In functie de personalitatile implicate, difera si tipul de relatie care se stabilileste intre parteneri. Carmen Lynch, psiholog american specializat in terepia de cuplu, a stabilit o tipologie a relatiilor, avand ca punct de plecare trasaturile de personalitate ale partenerilor implicati.
Relatia de validare – Este foarte posibil ca o persoana sa caute in partener validarea propriilor trasaturi, a celor fizice si intelectuale, a statutului social, a sexualitatii sau a starii financiare. Exista persoane care isi doresc ca prin persoana de langa ei sa le fie confirmate propriile valori. Indicatorii principali ai unei astfel de relatii sunt de obicei banii si sexul. In general, adolescentii si persoanele pana in 30 de ani isi doresc o relatie care sa le certifice identitatea si statutul lor, aspectul material fiind extrem de important pentru ei. Romantismul si iubirea reprezinta partea aditionala, cireasa de pe tort al acestui tip de relatie. Relatia de validare se bazeaza pe nesiguranta, pe sentimentul de insecuritate si pe superficialitate. De cele mai multe ori, nici unul dintre cei doi nu stie cu exactitate care sunt asteptarile celuilalt. Fiecare dintre cei doi poate urmari insa un tip diferit de validare.

Pentru ca partenerii nu au ajuns inca la stadiul de maturitate deplina, in cuplu exista in permanenta tensiuni si incercari de a testa reactiile partenerului. Pe masura ce relatia ajunge la un stadiu mai avansat, in timp ce unul dintre parteneri aspira in continuare la implinirea materiala, celalalt incepe sa-si doreasca ceva mai profund. Cand se ajunge in acest punct, ambii parteneri se simt tradati, goliti sufleteste si maniosi. Aceste relatii supravietuiesc atunci cand partenerii reusesc singuri, prin mijloace proprii, sa-si confirme calitatile de care se simteau nesiguri. Doar asa sunt pregatiti sa vada in celalalt si alte calitati in afara celor fizice si materiale.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri