30 Septembrie 2011 publicat în Entertainment 28 share-uri

"Cheia misterelor", show-ul magicianului francez Dani Lary, cel care ii realizeaza numerele de iluzionism lui David Copperfield, este pus in scena de catre un regizor roman, Iulian Furtuna. Dani Lary vine pe 12 octombrie si in Bucuresti. Iti prezentam si un interviu cu Iulian Furtuna.

I.F.: Da, primul, dar in mod cert nu si ultimul. Avem deja noi proiecte impreuna, pe care sper sa le aducem si la Bucuresti.

Cu ce alti artisti internationali ati lucrat pana acum si cu cine colaborati momentan?

I.F.: Una din cele mai mari colaborari din cariera mea artistica a fost cu Lindsay Kemp, personaj atipic al scenei internationale, mim, realizator, coregraf si regizor de teatru si opera. Celebru pentru spectacole ca Ziggy Star Dust cu David Bowie in anii 70, sau filmul Red Shoes cu Kate Bush, Lindsay a creat zeci de show-uri inspirate din universul teatrului traditional Japonez ("Flowers", etc), din universul gotic, din vise si cosmaruri. Am fost asistentul de regie al lui Lindsay si am jucat ca actor si mim in spectacolul "Cenusareasa". Am avut chiar placerea de a-l avea printre spectatori, la teatrul Nuevo Apolo din Madrid, pe maestrul Ion Caramitru, care cunostea si aprecia enorm universul acestui mare artist. Apoi alte colaborari relevante au fost cu mari actori britanici, cu compania Theatrum Botanicum (companie dirijata de Toby Gough si cu care am obtinut, intre 1994 si 2000 primele premii ale Festivalului din Edinburgh si ale altor festivaluri din lume), cu actrita australiana Dany Minogue, in "Lady Macbeth", cu Kylie Minogue, Paddy Hayter, cu compozitoarea Dee Isaac, precum si cu actorul John Bett, iar lista poate continua.

Sursa: Comunicat de presa


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri