"Cheia misterelor", show-ul magicianului francez Dani Lary, cel care ii realizeaza numerele de iluzionism lui David Copperfield, este pus in scena de catre un regizor roman, Iulian Furtuna. Dani Lary vine pe 12 octombrie si in Bucuresti. Iti prezentam si un interviu cu Iulian Furtuna.

In timpul celui de-al doilea an la Tandarica mi-am construit un one man show cu foarte putin text in engleza, bazat mai mult pe imagine, cu papusi, obiecte, marionete si masti. L-am jucat in Anglia in diferite sali, am inceput tot pe atunci colaborarea cu artisti fascinanti ai scenei internationale si reintoarcerea in Romania a inceput sa se amane. Cu regret a trebuit sa parasesc echipa de prieteni si fosti colegi de la Tandarica. pe care incerc acum sa-i vad cu fiecare ocazie cind ma intorc in tara. De exemplu, anul trecut am venit cu un nou spectacol pe scena Festivalui De Animatie, organizat de Teatrul Tandarica, la invitatia actualului director, Calin Mocanu, cu care am impartit multe momente de teatru si televiziune in primii mei ani de activitate in Romania.

De cat timp sunteti plecat in Franta? Unde colaborati?

I.F.: In Franta am ajuns un an mai tarziu dupa terminarea studiilor, iar Marcel Marceau m-a ajutat sa obtin o bursa si i-am devenit ulterior discipol. Am invatat de la el arta atitudinii, mima si pantomima, regia unui spectacol pur vizual. De la Jacques Lecoq am invatat masca, scenografia dinamica si arta punerii in scena. Am inceput colaborarea cu companii de mare reputatie internationala ca Footsbarn Theatre (unde am devenit si profesor la scoala internationala Footsbarn), am creat o companie pentru a recruta subventii de la Ministerul Culturii (pentru a pune in scena spectacole mai neconventionale, creatii pure). Colaborez din 1997 cu BBC si Canal +, ca realizator de filme scurte dar si ca marionetist la Guignols de l'Info (emisiune celebra de satira politica, parodii de stiri in direct). Ca pedagog, tin cursuri la diferite universitati si conservatoare din Anglia, Africa si Noua Caledonie si de asemenea, sunt profesor de arta dramatica la Scoala Internationala de Cinema EICAR din Paris.

Cum ati ajuns sa lucrati cu Dani Lary?


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Interviu cu Iulian Furtuna, regizorul care pune in scena show-ul magicianului Dani Lary.