In 2011, Noaptea Muzeelor se va desfasura sambata, 14 mai. In Bucuresti, Noaptea Muzeelor are o amploare deosebita: vizitatorii pot alege sa-si petreaca noaptea de 14 spre 15 mai parcurgand atat muzee care si-au facut o traditie din sarbatorirea acestui eveniment, cat si muzee sau organizatii culturale care s-au alaturat in 2010 sau chiar in acest an.

Comunicat de presa

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes care se afla deja la a saptea editie si este sarbatorit de aproximativ 3.000 de muzee din Europa. In acest an, Noaptea Muzeelor se va desfasura sambata, 14 mai.

Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania (RNMR) este partener oficial al evenimentului la nivel international, coordonand desfasurarea Noptii Muzeelor in Romania si asigurand o promovare ampla si coerenta a activitatilor organizate de muzeele romanesti. Astfel, RNMR invita publicul sa afle detalii despre activitatile organizate cu aceasta ocazie de catre muzeele din Romania vizitand site-ul www.noapteamuzeelor.ro, care anul acesta va avea si o varianta in limba engleza.

Muzee din Aiud, Alba Iulia, Alexandria, Arad, Bacau, Baia Mare, Botosani, Brasov, Bucuresti, Buzau, Caransebes, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Dej, Deva, Galati, Giurgiu, Golesti, Gorj, Iasi, Oradea, Ploiesti, Sf. Gheorghe, Sibiu, Sighisoara, Sinaia, Tulcea sau Targoviste isi asteapta vizitatorii in nocturna. Concerte, proiectii de filme si animatii, personaje care prind viata, ateliere pentru copii, prezentari, spectacole sau observatii astronomice completeaza intr-un mod inedit programul acestei nopti speciale, transformand vizitarea expozitiilor organizate de muzee in experiente de neuitat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Peste 60 de muzee din toata tara isi asteapta vizitatorii in nocturna: Muzeul de Istorie si Muzeul de Stiintele Naturii Aiud, Muzeul Judetean Teleorman (Alexandria), Muzeul National al Unirii Alba Iulia, Complexul Muzeal Arad, Complexul Muzeal “Iulian Antonescu” Bacau, Centrul Artistic Baia Mare, Muzeul de Etnografie Baia Mare, Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures (Baia Mare), Muzeul de Mineralogie Baia Mare, Muzeul Judetean Botosani, Muzeul Casa Muresenilor Brasov, Centrul Cultural Petre Tutea (Brasov, Cluj-Napoca), Muzeul Judetean Buzau, Muzeul Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita Caransebes, Muzeul de Arta Cluj-Napoca, Muzeul National de Istorie a Transilvaniei (Cluj-Napoca), Muzeele Universitatii Babes-Bolyai (Cluj-Napoca), Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta, Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta, Muzeul Olteniei Craiova, Muzeul Municipal Dej, Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva, Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Galati, Muzeul Judetean Giurgiu, Muzeul Viticulturii si Pomiculturii Golesti, Muzeul Judetean Gorj “Alexandru Stefulescu”, Complexul Muzeal National Moldova Iasi, Muzeul Literaturii Romane Iasi, Muzeul Tarii Crisurilor (Oradea), Muzeul Judetean Arges (Pitesti), Muzeul National al Petrolului Ploiesti, Muzeul Judetean de Arta “Ion Ionescu-Quintus” (Ploiesti), Muzeul Judetean de Stiintele Naturii Prahova (Ploiesti), Muzeul National al Carpatilor Rasariteni (Sf. Gheorghe), Complexul National Muzeal ASTRA (Sibiu), Muzeul de Istorie Sighisoara, Muzeul National Peles (Sinaia), Complexul National Muzeal Curtea Domneasca Targoviste sau Institutul de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea.

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Caria dentară – ce este și cum se tratează

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri