Marti, 9 Noiembrie, la Ateneul Roman, va invitam sa luati parte la recitalul extraordinar sustinut de pianistul Jean Marc Luisada.

Comunicat de presa

Dupa succesul reputat de celebrul pianist Ivo Pogorelich in cadrul seriei de recitaluri extraordinare "Celebrating Chopin" organizate de Fundatia Art Production la Ateneul Roman, marti, 9 Noiembrie, orele19:00 - 21:00, va invitam sa luati parte la recitalul extraordinar sustinut de pianistul JEAN MARC LUISADA.

Citeste si:
„Racheta”, cea mai nouă piesă a Deliei, s-a auzit pentru prima dată...
„Racheta”, cea mai nouă piesă...

Jean-Marc Luisada s-a nascut la 3 iunie 1958 in Bizerte, Tunisia. A inceput studiul pianului la "varsta normala"... de sase ani. La 16 ani a inceput studiile la Conservatorul din Paris sub indrumarea profesorilor Dominique Merlet si Marcel Ciampi (pian) si Genevieve Joy-Dutilleux (muzica de camera). In 1978 a inceput studiile postuniversitare cu Nikita Magaloff, Paul Badura-Skoda si Milosz Magin. Studiile muzicale au fost consolidate mai apoi la Yehudi Menuhin School din Anglia.

La 29 de ani a inceput seria turneelor in Europa, Statele Unite si Asia concertand in cele mai prestigioase sali precum Queen Elizabeth Hall si Wigmore Hall, Londra; Suntory Hall, Tokyo; New Bilbao Auditorium, Barcelona; Victoria Hall, Geneva; Alice Tully Hall si Carnegie Hall, New York; Palais des Beaux, Bruxelles; Musikhalle Hamburg, Herkulessaal, Munchen; Teatro San Carlo, Napoli; Verdi Hall, Conservatorul din Milano; Dvorak si Smetana Hall, Praga, Symphony Hall, Osaka, Conservatorul Ceaikovski, Moscova; Tonhalle, Zurich si la Paris...

Jean-Marc Luisada este un oaspete frecvent la Festivalul de Besanon, Festivalul de la Roque d'Antheron, Festivalul Radio France din Montpellier, Festivalul de la Strasbourg si Valdemosa Chopin Festival din Majorca.

Citeste si:
Parpiro. O mască de calitate înseamnă un copil protejat.
Parpiro. O mască de calitate...

El a semnat un contract de exclusivitate cu Sony BMG, in anul 1998. Printre inregistrarile sale cele mai importante sunt valsurile si mazurcile de Chopin, dar si versiunea de camera, mai putin cunoscuta, a Concertului de pian nr. 1 de Chopin, inregistrat cu Cvartetul Talich . Jean-Marc Luisada este profesor la Ecole Normale de Musique "Alfred Cortot de la Paris.

Programul concertului Celebrating CHOPIN:

Chopin : 4 mazurkas op. 24
Scherzo no. 2 in B-flat minor, op. 31
Scherzo no. 3 in C-sharp minor, op. 39
Scherzo no. 4 in E major, op. 54
Scherzo no. 1 in B Minor, op. 20

pauza

Chopin:
3 Nocturnes op. 9
Waltz no. 3 in A minor, op. 34/2
Waltz no. 1 in E flat major, op. 18
Waltz no. 2 in A flat major, op. 34/1
Waltz no. 4 in F major op. 34/3

Biletele s-au pus in vanzare, prin reteaua Eventim: la Ateneul Roman, Sala Palatului, magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librariile Humanitas si online pe www.eventim.ro


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri