12:09, 24 Septembrie 2010 publicat în Entertainment

Descopera tehnicile de miscare si muzicalitatea propriului corp printr-o lectie de dans contemporan african.
Dansul contemporan african a jucat de-a lungul timpului un rol esential in promovarea unei societati libere, multiculturale, aflata sub segregarea regimului de epoca contemporana. Desi istoria artei africane nu a fost inca scrisa, este evident faptul ca dansul african contemporan exista inca inainte de democratie, sustinatorii acestei arte stand la baza activismului cultural, scrie 9am.ro.

Mekbul Jemal Tahir, dansator, profesor si coregraf international, contribuie de asemenea la raspandirea acestei forme de arta. Acesta a inceput sa danseze pe strazile din Addis Adeba, Etiopia, ajungand ulterior pe marile scene din Londra si Hamburg.

Jemal Tahir preda si pune in scena dansul african contemporan din 2001, implicandu-se totodata in proiecte de dans comunitar desfasurate in Etiopia, dar si in lume, potrivit infodance.ro.

In prezent, Mekbul isi imparte timpul intre Adugna Community Dance Theatre Company, al carui membru fondator este, in Etiopia, si proiecte in Africa, Europa si Statele Unite.

Pe 26 septembrie, Mekbul ajunge si in Romania, pentru un workshop in Bucuresti, urmand sa participe si in cadrul conferintei Solutions.

Mai multe detalii despre eveniment si participare pe infodance. ro.

Ce inseamna mai exact dans contemporan african? Iata cateva secvene din doua spectacole de acest gen:


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri