12:09, 8 Septembrie 2010 publicat în Entertainment

Recflectand in fotografii impresionante sapte dintre cele mai recente spectacole in interpretarea lui Razvan Mazilu, albumul Razvan Mazilu. Oglinzi/Mirrors reprezinta atat un cadou pentru pasionatii dansului contemporan, cat si o continuare a proiectului de sustinere a liceelor de coregrafie desfasurat de Fundatia perfoRM.

Volumul a aparut la Editura Vellant si a intrat deja in librarii pentru a fi lansat oficial la inceputul lui octombrie 2010. Primul album de fotografie de dans contemporan din Romania, "Razvan Mazilu. Oglinzi/Mirrors" (volum coordonat de curatorul Denise Radulescu) construieste din fotografii si cuvinte portretul coregrafului si dansatorului Razvan Mazilu. Artistii Mihaela Marin, Egyed Ufó Zoltán, Iulian Ignat, Dinu Lazar si Cornel Lazia semneaza fotografiile de pe scena si din culisele spectacolelor incluse in album, in timp ce Alex Leo Serban, Maia Morgenstern, Gigi Caciuleanu, Alexandru Dabija, Ioan Tugearu, Philippe Tréhet si Adriana Babeti povestesc in paginile cartii despre intalnirea lor cu Razvan.

Cartea nu este doar un prilej de a fixa amintirea unor spectacole desfasurate in perioada 2004-2009, precum Portretul lui Dorian Gray, Un tango mas, Simfonia Fantastica, Block Bach, Urban Kiss, Umbre de lumina sau Remember, ci si o oglinda a reinventarilor unui artist complet.

"Razvan Mazilu. Oglinzi/Mirrors" capteaza arta miscarii unui „aristocrat al dansului”, cum a fost numit Razvan in presa de specialitate. Reflexii ale elegantei, expresivitatii, rafinamentului si inteligentei investite in spectacolele sale, paginile albumului ii vor incanta pe cei care vor zabovi in lumea de oglinzi a lui Razvan Mazilu. Proiectul apare in formula bilingva (romana/engleza) si le ofera celor care au fost in sala la spectacolele sustinute de Razvan Mazilu ocazia de a retrai emotia intalnirii cu acesta si de a aduce spectacolul de pe scena in propria biblioteca.

Citeste si:
Psihologie: De ce simt fumătorii că nu pot 'lăsa țigara din mână'?
Psihologie: De ce simt...

Continuand actiunile Fundatiei perfoRM de sustinere a liceelor de coregrafie din Romania, fondurile obtinute in urma vanzarii albumului "Razvan Mazilu. Oglinzi/Mirrors" sunt destinate tinerilor talentati care studiaza arta dansului, in cadrul campaniei de responsabilitate sociala demarata de Razvan Mazilu in 2007.

Sunt recunoscator tuturor celor care s-au implicat in acest proiect si au facut-o din toata inima. Este un bun pas inainte in eforturile mele de a sprijini liceele de coregrafie si tinerii dansatori talentati din Romania. Multumesc Cameliei Sucu si Class Living pentru increderea si ajutorul generos acordate acestui album. Ma onoreaza si ma obliga toate cuvintele frumoase adunate in aceasta carte, mai ales ca vin din partea unor artisti si prieteni ale caror cariere sunt o inspiratie pentru mine”, marturiseste Razvan Mazilu.

Citeste si:
Manual de utilizare a creierului. Profu’ minții, Paul Olteanu Fain...
Manual de utilizare a...

Foto main: Razvan Mazilu surprins de Egyed Ufo Zoltan


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri