Care sunt principalele directii ale creativitatii poetice astazi, cum se mai simt temele poeziei azi, ce fel de relatie pastreaza poezia cu realitatea, ce forme de expresie isi asuma poezia in 2010 sunt o parte dintre temele pe care le veti regasi in cadrul Atelierelor relationale.
(o lista deschisa)
- actiunea poetica;
- confruntarea opiniilor;
- dezbaterea;
- exercitiul;
- formularea dinamica;
- investigatia;
- intalnirea;
- jocul;
- lectura;
- proiectia vizuala;
- repetitia verbala;
- scrisul si formele acestuia;
- traditia provocarii poetice.

Concept

Atelierele relationale sunt intalniri cu frecventa saptamanala care au loc la Cafeneaua Dalles in fiecare zi de sambata, incepand din 11 septembrie 2010. O intalnire dureaza aproximativ 2 ore.

Fiecare intalnire va avea o serie de invitati anuntati din timp, publicul fiind format din cei interesati de literatura si de actualitatea expresiei scrise. Accesul publicului este liber, participarea activa in cadrul atelierului nefiind obligatorie. Intalnirea este prefatata cu proiectii video legate de tema fiecarei editii. Moderatorul prezinta invitatii si explica relevanta acestora pentru tema pusa in discutie.

Publicul este invitat sa noteze in Caietele Atelierelor Relationale impresii si exercitii propuse in cadrul intalnirii. Caietele sunt editate lunar, incluzand elementele teoretice si practice propuse de Atelierele Relationale si oferind spatiu pentru notele participantilor. Fiecare intalnire include o discutie despre noile aparitii editoriale si despre diferite tendinte identificate de participanti in poezia actuala.

Un accent deosebit va fi pus asupra performarii textelor poetice. O parte dintre invitatii alesi pentru ateliere, pe langa autori, sunt participanti activi in lumea muzicala si in teatru.

Prima editie – 11 septembrie 2010
poezie si realitate
invitatie: 9/11 Re:latii
Invitat Ioan Es Pop

Editia a doua- 18 septembrie
temele poeziei azi
invitati Sorin Despot, Gabriel Dalis

Editia a treia- 25 septembrie
directiile poeziei azi
Invitat Claudiu Komartin si revista Poesis International

Editia a patra- 5 octombrie
Politica poeziei
Invitata Angela Marinescu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri