In stilul baietilor care distribuie ziare in SUA, lucrcri de arta sunt rulate si distribuite de pe bicicleta pe strada, in mod aleator, trecatorilor.

Home Matasari anunta deschiderea EXPOZITIEI Romanian Papergirl. Expozitia este cea de-a doua etapa a proiectului de arta Romanian Papergirl si s-a deschis sambata, 14 august, pe strada Matasari, la nr 17.

Dupa ce, timp de 6 luni, proiectul a primit din partea tuturor artistilor participanti lucrari de arta, acestea vor fi expuse timp de 2 saptamani, intre 14 si 30 august, in Home Matasari. „Creatiile artistilor au fost primite prin posta sau in contextul unor evenimente urbane, foarte multi dintre cei implicati in proiect preferand sa ni le aduca personal. Nu au existat nici un fel de limitari in ceea ce priveste stilul, dimensiunea, subiectul sau cantitatea lucrarilor. Iar prin lucrari intelegem tot: de la picturi originale, colaje si desene, la printuri si fotografii deopotriva”, ne spune Bianca Mihai, coordonator al proiectului Romanian Papergirl .

Pana in 30 august, Home Matasari va fi gazda celor care deseneaza, picteaza, fac graffi sau weatpasting, colaje, stenciluri, fotografie sau sunt pur si simplu interesati de arta. Printr-o serie de workshopuri organizate sambata si duminica – Art Friendly Weekends – casa va fi deschisa tuturor celor care vor sa vina si sa petreaca o zi linistita, creand si mai apoi daruind lucrarea lor pentru a fi facuta cadou pe strada, in cadrul ultimei etape a proiectului – DISTRIBUTIA.

Papergirl este un proiect initiat in Berlin, in anul 2006, de Aisha Ronninger. Proiectul s-a extins intre timp in Albany- NY, Cape Town si Manchester, iar anul acesta a ajuns si in Bucuresti.

Ideea Proiectului Papergirl este aceea de aduce arta in viata oamenilor intr-un fel mai putin obisnuit: facand cadou, in mod surprinzator, pe strada, o rola cu lucrari de arta. „Iesim in strada cu bicicletele si surprindem trecatorii cu o rola facuta cadou. Totul se va petrece in stilul american al tinerilor care distribuie ziare de pe bicicleta. Cu totii, papergirls si paperboys, ne vom intalni intr-o zi cu soare de inceput de septembire, pentru a distribui rolele cu lucrari de arta prin oras” a declarant Andreea Gazdaru, coordonator al proiectului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri