30 Octombrie 2023 publicat în Entertainment 36 share-uri

Luați o ceașcă de ceai fierbinte, înveliți-vă într-o pătură confortabilă și pregătiți-vă pentru o călătorie literară în lumea vibrantă a celor mai bune cărți de suspans.

Comunicat de presă

În fiecare an, odată cu venirea toamnei, ne găsim ademeniți într-o lume plină de frunze uscate, dulciuri și costume înfricoșătoare, căci Halloween-ul se apropie cu pași siguri. Pentru mulți dintre noi, Halloween-ul înseamnă și oportunitatea de a ne cufunda în momente de tihnă cu lecturi palpitante, care ne provoacă fiori și ne țin cu sufletul la gură.

Așadar, în această perioadă în care pășim pe tărâmul toamnei vă invităm să descoperiți 5 lecturi recomandate de Halloween, romane care vă vor bântui gândurile și vă vor trezi în miez de noapte cu inima bătând cu putere. Luați o ceașcă de ceai fierbinte, înveliți-vă într-o pătură confortabilă și pregătiți-vă pentru o călătorie literară în lumea vibrantă a celor mai bune cărți de suspans.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

1. Păcat de moarte, cartea de debut a Mariei Grund care a primit mult râvnitul premiu al Academiei Suedeze de Literatură Polițistă pentru cel mai bun debut al anului. Romanul a fost nominalizat și la prestigioasele Crimetime Awards, cât și la Storytel Awards. Favorit al criticilor, romanul a fost lăudat pentru ambianța sa apăsătoare unică, pentru acțiune și pentru personajele feminine puternice. De asemenea, ediția germană a cărții a petrecut șapte săptămâni pe lista de bestsellers a publicației Der Spiegel. Cartea continuă să atragă atenția international, iar drepturile au fost vândute până acum în 14 țări.

Cartea este prima dintr-o serie de romane captivante despre inspectorii de poliție Sanna Berling și Eir Pedersen. Romanul urmărește investigația unei serii de morți suspecte care au loc pe o insulă de lângă coasta de est a Suediei. O fată de 14 ani e găsită moartă într-o carieră de calcar inundată. A doua zi, în partea cealaltă a insulei, o anticară în vârstă e găsită înjunghiată.

Pe gât are un semn straniu, în formă de cruce. Sanna Berling și Eir Pedersen, noua ei colegă, încep să ancheteze cazurile, dar în scurtă vreme descoperă o conexiune sinistră între cele două victime, la limita ocultului. Devine tot mai limpede că incidentele sunt doar primele dintr-o serie de crime violente. Șapte copii par să dețină cheia adevărului macabru – un adevăr care pentru Sanna devine mai personal decât și-ar fi închipuit vreodată.

2. Romanul Reykjavík poartă semnătura celebrului autor islandez de bestsellere Ragnar Jónasson și este scrisă împreună cu Katrín Jakobsdóttir, prim-ministru al Islandei, prima carte a celei care a fost și Ministru al Educației, Cercetării și Culturii, între 2009 și 2013. Romanul oferă o incursiune în trecutul misterios și tulburător al Islandei și este mai mult decât o carte de suspans, este o descindere în istoria și cultura Islandei, cu un mister care va ține cititorii în priză de la prima pagină până la ultima.

Islanda, anul 1956. O insulă pitorească, o adolescentă dispărută și un mister care bântuie prin timp – acestea sunt elementele care fac din o lectură captivantă și emoționantă. La vârsta de doar 14 ani, Lára decide să-și petreacă vara lucrând pe insula Viðey, situată în apropierea coastei Reykjavíkului. Cu toate acestea, la începutul lunii august, fata dispare fără urmă. Anii trec, iar dispariția sa devine unul dintre cele mai notorii cazuri nerezolvate din istoria Islandei.

Ce s-a întâmplat cu Lára? Mai trăiește? A fugit de pe insulă sau i s-a întâmplat ceva teribil acolo? Treizeci de ani mai târziu, în timp ce Reykjavík sărbătorește bicentenarul, ziaristul Valur Robertsson hotărăște să înceapă propria sa anchetă privind dispariția misterioasă a Lárei. Cu toate acestea, cu fiecare pas către adevăr, și cu ochii întregii capitale asupra lui, devine tot mai limpede că există persoane care doresc să mențină acest mister neelucidat cu orice preț.

3. G L A D I V S de Dănuț Ungureanu Marian Truță aduce în prim-plan întâmplările ce tulbură existența ștearsă a unui fost soldat, în Roma primului veac după Hristos. Pe neașteptate, războinicul de odinioară, silit să-și accepte ratarea ca slujbaș al cohortei urbane, e prins în păienjenișul intrigilor ce amenință Imperiul. Un roman captivant, al misterelor și surprizelor. O poveste fascinantă, mustind de suspans și pitoresc.

Dănuț Ungureanu este scriitor, jurnalist, scenarist, dramaturg, trainer pentru creative writing. Cărțile lui sunt urbane și umane, iar volumele de proză scurtă merg de la umor la fantastic, sau mystery & thriller.

Marian Truță s-a născut în 1960 la București. Este prozator, având ca gen preferat fantasticul. Unele dintre lucrările sale au fost distinse cu premii naționale la diferite evenimente. În prezent este unul dintre coordonatorii revistei online UtopIQa, revistă dedicată explorării fantasticului.

4. Budapest Noir de Vilmos Kondor, roman considerat primul noir maghiar autentic. Budapesta, 1936. Prim-ministrul Gyula Gömbös se stinge înainte să-și poată realiza visul – să transforme Ungaria în stat fascist. Viața – și moartea – merg mai departe în vechiul oraș animat. În urma unui pont, reporterul de investigații Zsigmond Gordon ajunge la locul unei crime: o tânără evreică frumoasă a fost ucisă într-unul dintre cartierele sordide ale Budapestei.

Hotărât să ancheteze moartea fetei, mai ales după ce îi descoperă uluitoarea identitate, Gordon descinde în măruntaiele întunecate ale orașului, o lume a umbrelor, populată de pornografie, sindicate criminale și celule comuniste. Investigația îl poartă până în eșaloanele superioare ale puterii, unde a fi evreu poate însemna diferența dintre viață și moarte. Un thriller captivant, evocativ, debordând de suspans și intrigi politice.

5. Ascunsă în zăpadă de Viveca Sten este primul volum al noii serii Crimele din Åre, cu acțiunea plasată în Alpii Suedezi. În stilul ei caracteristic, Viveca Sen țese laolată peisaje grandioase și personaje puternic conturate, realizând o poveste de suspans hipnotizantă. Drepturile pentru noua serie s-au vândut în 14 teritorii, romanele s-au vândut în peste 700 000 de exemplare numai în Suedia, iar drepturile de ecranizare au fost cumpărate de Viaplay.

Un cadavru este găsit într-o telecabină chiar când în selecta stațiune Åre începe sezonul de schi. Trupul e înghețat complet, buzele îi sunt subțiate din pricina frigului. Multe indicii sugerează că ar fi vorba despre o crimă. Inspectorul Daniel Lindskog are acasă un copil nou-născut și o iubită surescitată. Agenta Hanna Ahlander a fugit în Åre după ce a fost silită să-și dea demisia de la poliția din Stockholm în aceeași zi în care iubitul ei a părăsit-o. În scurtă vreme, cei doi ajung implicați în ancheta din jurul victimei înghețate. Asupra ținutului se pregătește să se dezlănțuie o furtună. Temperatura scade și tot mai multe vieți sunt în pericol. Câte vieți vor mai fi luate înainte ca adevărul să fie scos la lumină?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri