Un mare semn de intrebare va simboliza viitorul, asa cum il vede coregrafa Madalina Dan. Este vorba despre o interventie in spatiul public care va avea loc in cadrul evenimentului "Laboratory of Singular Prospectives", gazduit de catre Centrul National al Dansului, in data de 22 mai.

“Ce intrevad in viitor ar fi un mare semn de intrebare la propriu, de 3 m inaltime si 100 kg, si un efort colectiv in a-l face sa fie vizibil”, spune Madalina Dan, despre conceptul ei. Interventia in spatiul public, o forma de activism artistic, se va desfasura incepand cu ora 17:00. Semnul de intrebare va fi purtata prin imprejurimile Pietei Universitatii, pentru a marca un viitor incert.

Programul “Laboratory of Singular Prospectives” propune insa, pe parcursul intregii zile o chestionare a viitorului, prin intermediul unor prelegeri care stau sub semnul colaborarii cu bienala de arta contemporana Les Ateliers de Rennes, ce se desfasoara in Rennes in perioada 30 aprilie - 18 iulie 2010 si exploreaza relatia noastra cu viitorul.

Centrul National al Dansului Bucuresti gazduieste etapa finala a Laboratorului, pe parcursul saptamanii de deschidere a BB4 (editia a 4-a a Bucharest Biennale, desfasurata intre 21 mai si 25 iulie). Exista o conexiune tematica intre conceptia asupra viitorului din What comes si producerea posibilitatilor in relatia dintre arta si societate ce sta la baza BB4 (Handlung. Despre producerea posibilitatilor).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Spicuim din programul evenimentului de sambata prelegerea “Prezentul viitorului. Contra-Criza dupa un an” pe care o va sustine Bogdan Ghiu (poet si traducator roman), performance-ul cooperativei artistice “Société réaliste”- o pozitionare politica bazata pe o abordare sistematica a vandalismului si improvizatia pe tema "Ce poate un corp?", ce oscileaza intre literatura si filosofie plecand de la "Zarathustra" de Nietzsche semnata de Alexandre Costanzo.

Totusi, intreaga zi se arata a fi foarte incitanta pentru iubitorii de arta. Intreg programul poate fi consultat aici.

Sursa foto main: Torley

Sursa foto front: ePi.Longo


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri