Studentii medicinisti din toata tara organizeaza in perioada 3-7 mai o ampla campanie de promovare a donarii benevole de sange, ca raspuns la lipsa cronica a preparatelor din sange in sistemul sanitar romanesc. Centrele de Transfuzie Sanguina pun la dispozitie organizatorilor cadre medicale specialiste in domeniu, ce vor respecta normele internationale de igiena in timpul actului de donare.

Studentii medicinisti din toata tara organizeaza in perioada 3-7 mai o ampla campanie de promovare a donarii benevole de sange, ca raspuns la lipsa cronica a preparatelor din sange in sistemul sanitar romanesc.

In cadrul eforturilor indelungate de a creste numarul de donatori voluntari de sange, Federatia Asociatiilor Studentilor in Medicina din Romania (FASMR), in colaborare cu Centrele de Transfuzie Sanguina din Bucuresti, Brasov, Craiova, Iasi, Sibiu si Tg. Mures, organizeaza in perioada 3-7 mai 2010 o ampla campanie nationala de donare benevola de sange, desfasurata sub sloganul: "Doneaza Sange! Fii Erou!" .

Din 3 pana in 7 mai, tinerii romani cu un simt crescut al responsabilitatii au ocazia de a-si ajuta concetatenii ce necesita transfuzii sanguine, precum victimele accidentelor, cei ce sufera operatii dificile si cei ce necesita tratamente impotriva cancerului, pentru a enumera doar cativa dintre beneficiarii actului umanitar depus de donatori.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Campania “Donăm Sânge Împreună”, inițiată de Hotel Sheraton București a strâns peste 300 litri de sânge de la lansare și pregătește un nou maraton de donare pe 19 aprilie.

Asumandu-si un maxim de interes asupra sanatatii donatorilor, Centrele de Transfuzie Sanguina pun la dispozitie organizatorilor cadre medicale specialiste in domeniu, ce vor respecta normele internationale de igiena in timpul actului de donare. Ca masura de siguranta pentru pacientii din spitale ce vor beneficia de produsele prelevate, se vor efectua o serie de teste in laboratoare de specialitate pentru a exclude eventuala transmitere a unei boli prin transfuzie. In cazul in care donatorul sufera de o boala transmisibila, acesta va fi informat asupra starii lui de sanatate.

Campania de donare benevola se va desfasura n perioada 3-7 mai 2010, in urmatoarele locatii:

Bucuresti - UMF Carol Davila, Bdul. Eroii Sanitari nr. 8 orele 8:30-12:30.
Brasov - Centrul de Transfuzie Brasov, Str. Victor Babes nr.21 orele 9:30-12:00.
Sibiu - Centrul de Transfuzie Sibiu, Bdul. Corneliu Coposu nr. 2-4 orele 9-13.
Iasi - Centrul de Transfuzie IaSi, Str. Nicolae Balcescu nr. 21 orele 8:00-13:00.
Tg. Mures - Centrul de Transfuzie Tg. MureS, Str. Molter Karoly, nr. 2 orele 8-12.
Craiova - Centrul de Transfuzie Craiova, Str.Tabaci nr.1 si
Dispensarul pentru Studenti, Str. Campia Islaz nr. 54 orele 8:00-12:00.

Tip informatie: comunicat de presa


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri