Scrisa in jurul anului 1600, piesa este transpusa, in viziunea lui Ostermeier, integral sub perspectiva secolului al XXI-lea. Noutatea spectacolului consta in curajul regizorul de a inlatura falsul romantism al perioadei victoriene, propunand o interpretare mai violenta si mai provocatoare a piesei

„Copilul teribil al regiei germane", Thomas Ostermeier, revine in Romania, in cadrul Festivalului Shakespeare, cu un spectacol care a uimit lumea - Hamlet de William Shakespeare, montat la teatrul Schaubűhne din Berlin. In capitala, spectacolul va avea numai doua reprezentatii, la Teatrul National, Sala Mare, in serile de 24 si 25 aprilie, ora 18.30.

Scrisa in jurul anului 1600, piesa este transpusa, in viziunea lui Ostermeier, integral sub perspectiva secolului al XXI-lea. Noua versiune scenica, „tumultuoasa, densa si convingatoare stilistic", asa cum scrie „Tages Anzeiger" - Zurich, prezinta un Hamlet care, in cautarea adevarului intr-un sistem politic corupt, esueaza intr-o nebunie in care antreneaza si lumea din jurul sau.

Noutatea spectacolului consta in curajul regizorul de a inlatura falsul romantism al perioadei victoriene, propunand o interpretare mai violenta si mai provocatoare a piesei. „Violenta este o realitate a timpului lui Shakespeare si suntem in timp de razboi" marturiseste Ostermeier.

Citeste si:
COPACUL  - o carte pentru copii, un manifest pro natură
COPACUL  - o carte pentru...

In montarea lui, cele aproape 20 de personaje shakespeariene sunt interpretate doar de 6 actori care schimba permanent rolurile intre ei. Hamlet ni se infatiseaza intr-o ipostaza scenica neobisnuita.

Pierderea progresiva a simtului realitatii, dezorientarea lui, manipularea adevarului si a identitatii isi gasesc echivalentul intr-un stil de joc in care tehnica simularii devine principiu calauzitor. Spectacolul se va juca in limba germana si va fi supratitrat in limba romana. Biletele s-au pus in vanzare la Agentia de bilete a TNB. Durata spectacolului: 2h30min (fara pauza).

Citeste si:
'Hoţul de mărgăritare' într-un program online pascal inedit
\'Hoţul de mărgăritare\'...

Festivalul International Shakespeare, ajuns la cea de-a saptea editie, se va desfasura in perioada 23 aprilie - 9 mai 2010 la Craiova si Bucuresti. Tema acestei editii este Constelatia Hamlet. Cele doua reprezentatii ale Teatrului Schaubűhne Berlin vor avea loc chiar in deschiderea evenimentului.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri