Încă o țară mediteraneană aflată printre preferatele românilor ridică toate restricțiile de călătorie, începând de pe 25 iulie. Malta renunță la obligativitatea testului negativ COVID-19 la intrarea în țară, pentru persoanele nevaccinate, a anunțat Mark Neville Farrugia, reprezentantul malta.ro, cel mai important touroperator din România, pe această destinație.

CP

În ultimii doi ani, regulile de intrare pe teritoriul Maltei au fost printre cele mai stricte din Uniunea Europeană, mergând chiar până la interzicerea completă a accesului în lipsa dovezii vaccinării complete. În ultimele luni, însă autoritățile sanitare malteze au renunțat rând pe rând la condiționări, iar din data de 25 iulie și ultima din restricții va deveni amintire.

Este vorba despre obligativitatea prezentării unui test negativ, la intrarea în țară, de către orice persoană care nu deține dovadă a vaccinării sau a trecerii prin boală.

„Toate aceste restricții au scăzut foarte mult interesul turiștilor pentru această destinație superbă din Marea Mediterană, având efecte negative atât asupra touroperatorilor și agențiilor, cât și companiilor de zbor sau economiei malteze. Vestea că peste 10 zile poate intra în țară oricine, indiferent dacă are sau nu vaccin, certificat de trecere prin boală sau test a fost îndelung așteptată și se estimează că va readuce Malta în Top 3 destinații preferate ale românilor pentru finalul verii și primele două luni de toamnă, mai ales că vremea în Insula de miere este potrivită pentru baie și plajă până la finalul lui octombrie”, este de părere Mark Neville Farrugia.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023 Numerologie: Energia lunii noiembrie 2022 stă sub semnul lui 8. Grație divină și infinitul posibilităților (de schimbare) din noi! Studiu AVON: Creșterile alarmante ale costurilor de zi cu zi determină 80% dintre femei să caute surse suplimentare de venit

Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), cazurile de Covid au intrat pe o pantă ascendentă de la sfârșitul lunii mai în cea mai mare parte a Europei, ajungând în prezent chiar și la 200.000 de cazuri în Franța, 100.000 de cazuri în Italia sau 20.000, în Spania.

Cu sau fără restricții la graniță, autoritățile din toată Europa recomandă în această perioadă purtarea măștii de protecție în mijloacele de transport, inclusiv în avioane, precum și în spațiile aglomerate sau închise, pentru prevenirea îmbolnăvirii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri