1 copil din 11 accepta sa se intalneasca cu necunoscuti contactati pe internet

Majoritatea adolescentilor utilizeaza Internetul in scopul socializarii (91%) si descarcarii de muzica si alte materiale (82%). In privinta riscurilor folosirii internetului adolescentii identifica, la nivelul primei optiuni, materialele pornografice (aproximativ 93%). 18% dintre adolescenti afirma ca transmit informatii personale pe internet catre alte persoane, iar 14% poarta discutii cu persoane necunoscute.

-In privinta modalitatilor de informare a tinerilor asupra sigurantei pe internet, cea mai apreciata este includerea in programa scolara (mentionata ca foarte apreciata de 48,3%), iar cele mai putin apreciate sunt utilizarea brosurilor si pliantelor.

Cercetarea in randul cadrelor didactice

-Precum celelalte grupuri, marea majoritate a profesorilor (95.2%) au calculator acasa si folosesc internetul acasa (89.6%). Aproape o treime (29.4%) acceseaza internetul la serviciu si numai 4.4% pe telefonul mobil, cn timp ce 6% nu folosesc internetul.

-Cunoasterea acceptiunii unor termeni legati de utilizarea calculatorului este destul de ridicata, cu exceptia celui de internet pe care 53% dintre profesori il definesc prin prisma utilizarii acestuia, drept un mijloc de obtinere de informatii.

-In cazul in care afla despre un site care contine informatii ilegale sau daunatoare copiilor, numai unul din 8 profesori stiu cui sa raporteze aceasta situatie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Boala zgarieturii de pisica – infectia cu Bartonella henselae

-Cunoasterea faptului ca in Romania exista legi si regulamente care ii protejeaza de tineri fata de riscurile internetului este prezenta pentru un sfert dintre profesorii inclusi in cercetare, dar cea mai mare parte (57.3%) nu stiu daca exista sau nu astfel de reglementari. Pentru a-i proteja pe tineri fata de riscurile online, 84% dintre profesori considera ca guvernul ar trebui sa gaseasca modalitati mai eficiente.

-Concordant cu acest raspuns, 70.1% dintre profesorii chestionati considera ca ar trebui limitat sau restrictionat internetul prin regulamente; In acelasi timp 63.9% considera ca aceste restrictii i-ar stimula pe copii sa le caute si mai mult.

-Dintre profesorii care au raspuns la chestionar 62% declara ca le vorbesc elevilor despre siguranta pe internet la scoala. in acelasi timp, 30.2% dintre profesori declara ca scoala in care lucreaza are o politica privind siguranta pe internet, dar 22.4% ca nu are, iar 47.4% nu stiu daca are sau nu o astfel de politica.

Bullying in randul copiilor – preventie si sfaturi Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri