Leto a avut premiera anul trecut la Cannes, unde a luat premiul pentru cea mai bună coloană sonoră. Kirill Serebrennikov a câștigat recent trofeul Nika pentru cel mai bun regizor.

Comunicat de presă

Leto /O vară rock’n’roll, filmul-eveniment al regizorului rus Kirill Serebrennikov, ajunge în cinematografele din București și din alte 15 orașe începând cu 12 aprilie. Biografie a legendarei trupe Kino expusă cu forță și entuziasm, Leto / O vară rock’n’roll vorbește despre protest, libertate și rezistență prin muzică. Un mix poetic de dragoste și tinerețe, filmul evocă parcursul unei legende a rock-ului sovietic din anii ’80, Viktor Ţoi (Teo Yoo), realizând astfel un portret de excepție al scenei rock underground din Leningradul acelor ani. Distribuția îi mai include pe Irina Starshenbaum, Roman Bilyk, Anton Adasinsky.

Pelicula a avut premiera anul trecut la Cannes, unde a luat premiul pentru cea mai bună coloană sonoră. Kirill Serebrennikov a câștigat recent trofeul Nika pentru cel mai bun regizor în cadrul galei premiilor Academiei Ruse de Film, unde Teo Yoo a fost declarat „Descoperirea anului.”

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023

„Leto este, strict personal, cel mai frumos film de cinema pe care l-am văzut în ultimii ani...Reușind să redea frumosul, Leto reușește să spună și cel mai incomod dintre adevăruri: despre cum puterea marginalizează și ucide, fie și din culpă, mereu și oriunde, frumusețea. Leto e o capodoperă.” (Andrei Crăciun, Ziarul Metropolis)

„Leto, acest film just care, pour une fois, ne smulge din îngheț, încheie socotelile cu depravarea morală – temă arhiuzată în cinema-ul rus recent –, oferindu-ne în schimb exact contrariul: un cînt – și un cîntec – arzător despre libertate, tinerețe, perseverență. ”(Victor Morozov, Dilema Veche)

Kirill Serebrennikov este considerat unul dintre cei mai talentați regizori de teatru și film din Rusia. Acesta s-a făcut remarcat în 2008 cu Yuri’s Day, triplu premiat la Locarno. În 2012 a fost prezent în competiție la Veneția cu Betrayal, iar în 2016, (M)ucenicul  a fost selectat în competiția Un Certain Regard la Cannes.

Zalando și Paco Rabanne lansează o colecție capsulă disponibilă exclusiv pe Zalando România trece la ora de vară 2023. Cum se schimbă ceasul și când trecem la ora de vară CUM SĂ ÎȚI PROTEJEZI BIJUTERIILE PE TIMP DE VARĂ?

Kirill Serebrennikov a fost reținut la Sankt Petersburg în august 2017, în timp ce filma Leto / O vară rock’n’roll, fiind acuzat de deturnare de fonduri și pus sub arest la domiciliu. Comunitatea artistică internațională a reacționat, acuzând autoritățile ruse că urmăresc sancționarea persoanelor critice la adresa regimului Putin. Serebrennikov a fost eliberat în 8 aprilie, după un an și jumătate de arest la domiciliu, dar nu are voie să părăsească țara.

Leto / O vară rock’n’roll este distribuit în România de Transilvania Film.
 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri