Devenit un important punct de reper in programul cultural estival, Festivalul National al Traditiilor Populare va fi, si in acest an, prilej de bucurie pentru iubitorii artelor traditionale.

Mesteri si rapsozi populari din judetele Brasov, Giurgiu si Neamt, precum si din comunitatile romanesti din Ucraina - regiunea Odesa, si Serbia - Valea Timocului, vor face demonstratii practice, menite sa transmita secretele unor mestesuguri fascinante atat celor pasionati de cultura populara, cat si celor doritori sa invete, pentru a le duce mai departe. Nu vor lipsi, binenteles, spectacolele folclorice.

Joi, 6 august, incepand cu ora 18,30, va fi vernisata, la Primaria Municipiului Sibiu, expozitia Traditia unui Festival, care ofera, prin intermediul unei selectii fotografice reprezentative, o imagine sugestiva asupra editiilor anterioare ale Festivalului. Organizatorii vor trece in revista secvente de dans si cantec popular care au incantat publicul, de-a lungul anilor. La vernisaj vor fi prezenti si artiStii participanti, a caror parada va putea fi urmarita, incepand cu ora 18,00 (plecare din zona caminelor studentesti de pe Calea Victoriei).

Imediat dupa vernisaj, la ora 19,00, va avea loc deschiderea oficiala a Festivalului, in Piata Mare, in prezenta organizatorilor, a artistilor participanti si a oficialitatilor invitate la eveniment. Este un moment simbolic, in care artele traditionale patrund in cetate, invitand publicul la spectacolele care vor urma in binecunoscutul sat romnesc din Dumbrava Sibiului. O prima demonstratie de maiestrie se va face chiar in Piata Mare, unde vor evolua, rand pe rand, toate ansamblurile invitate, intr-un spectacol de doua ore.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

De vineri pana duminica, cei care vor vizita Muzeul in aer liber vor avea parte de numeroase demonstratii practice, incepand cu orele 10,00 si de spectacole pe scena de pe lac, incepand cu ora 17.00. Dupa cum spune coordonatoarea Festivalului, doamna Mirela Cretu, demonstratiile acopera sapte sectiuni tematice: Arte religioase (traditii cultice legate de practicile religioase), Literatura populara (basme, eresuri, poezie si teatru popular), Arte muzicale (interpreti vocali si instrumentali), Arte coregrafice (dans popular), Arte plastice traditionale (mestesuguri artistice), Arte mecanice (creatie tehnica traditionala) si Arta culinara (meniuri dupa retete traditionale).

Sectiunile arte plastice, arte mecanice si arte literare se vor desfasura in cadrul gospodariilor si al monumentelor de tehnica populara, sectiunea arte religioase se va desfasura la Biserica din Bezded, sectiunea arte culinare la Crciuma din Batrni, iar sectiunile arte muzicale si arte coregrafice se vor desfasura pe scena de pe lac si in gospodarii.

6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri