"Unde s-a dus Baba?" este povestea unei fete aflate in cautarea raspunsurilor la intrebari fundamentale despre imbatranire:

"Unde s-a dus Baba?" este povestea unei fete aflate in cautarea raspunsurilor la intrebari fundamentale despre imbatranire:

  • de ce imbatranim;
  • care este secretul sanatatii la varsta senectutii;
  • cum putem avea o viata lunga;
  • ce se intampla dupa moarte;
  • cum sa facem fata pierderii celor dragi.

Protagonista descopera diferite niveluri de cunoastere in concordanta cu explicatiile stiintifice moderne si filosofia religios-culturala indiana prin intermediul dialogurilor vii, profunde si pline de umor cu bunicul sau Baba, cu parintii ei progresisti si cu unchiul sau om de stiinta.

Prof. Dr. Suresh RATTAN – Danemarca (dreapta), autorul cartii si Prof. Dr. Dan RIGA – Romania, autorul cuvantului inainte, la cel de-al 14-lea Congres International de Gerontologie
BioMedicala, Brighton, Anglia, 11–14 iulie 2011

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Test de iubire: Unde îți vei întâlni sufletul pereche în funcție de zodia ta?

Ce spun altii despre carte

„Dr. Suresh Rattan, biogerontolog de renume mondial, surprinde modul in care stiinta se afla in stransa legatura cu aspectele emotionale si filosofice ale vietii, ale senectutii si ale mortii, dar si cum explicatiile stiintifice pot aduce si ele linistea interioara...“
– un om de stiinta

„O incursiune extraordinara a unui cercetator de frunte in domeniul imbatranirii in arta de a trai si de a-ti pastra sanatatea la varsta senectutii...! Plina de umor, si totusi cat se poate de serioasa; o experienta revelatoare si plina de inspiratie...“
– un psiholog

Dr. Suresh Rattan (n. 1955) s-a nascut si a crescut in Amritsar, India, iar in prezent locuieste in Danemarca. A obtinut titlul de master in biologie la Universitatea Guru Nanak Dev din Amritsar si a urmat un program postmasteral in acelasi domeniu la Universitatea Jawaharlal Nehru din New Delhi. In 1982 a obtinut titlul de doctor (PhD) la Institutul National de Cercetare Medicala din Mill Hill, Londra, iar in 1995 i s-a acordat titlul de doctor in stiinta (DSc) de catre Universitatea din Aarhus, Danemarca, pentru cercetarea de pionierat in biologia imbatranirii, pentru care este recunoscut pe plan international. In prezent este cercetator si profesor in domeniul biogerontologiei la Universitatea din Aarhus, Danemarca. A publicat peste 100 de articole in domeniul biologiei imbatranirii in reviste stiintifice internationale, dar si carti. Povestirile si studiile lui sunt publicate cu regularitate in periodice de limba punjabi, engleza si daneza.

Autor: Suresh Rattan

Carte aparuta la editura Curtea Veche


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri