EU si cu TINE e o poveste moderna despre intalnirea dintre un italian varstnic si o "badanta" romanca tanara. Iovino, numit IO si Teresa, numita TE traiesc intr-un modest apartament la periferia unui oras italian intre vise si planuri nerealizate. Se confrunta si se infrunta, astfel, prin cuvintele si gesturile lor doua culturi, doua moduri de a fi in aparenta indepartate. Boala vine si rastoarna rolurile astfel ca Iovino devine "badanta" tinerei imigrante pana cand un pact interior stabileste destinatia lor ultima: TE va lua calea Paradisului in timp ce IO va pleca spre Romania.

Castigator al Premiului I Vallecorsi in 2004, spectacolul "IO e TE/ EU si cu TINE" e o poveste moderna despre intalnirea dintre un italian varstnic si o "badanta" romanca tanara. Iovino, numit IO si Teresa, numita TE traiesc intr-un modest apartament la periferia unui oras italian intre vise si planuri nerealizate. Se confrunta si se infrunta, astfel, prin cuvintele si gesturile lor doua culturi, doua moduri de a fi in aparenta indepartate. Boala vine si rastoarna rolurile astfel ca Iovino devine "badanta" tinerei imigrante pana cand un pact interior stabileste destinatia lor ultima: TE va lua calea Paradisului in timp ce IO va pleca spre Romania.

Thomas Otto Zinzi, autor, regizor si actor in aceasta editie a spectacolului gazduita a Accademia di Romania o defineste "o mica intamplare / la hotarul dintre doua Suflete Autentice/ si o lume uituca, /plina de nedreptati cotidiene." Juriul Premiului Vallecorsi a premiat in IO e TE "o parabola tulburatoare si dezvrajita", apreciind stilul lui Thomas Zinzi drept "riguros, imediat, cuceritor". El insusi fiu de emigranti italieni in America la New-York intre 1936 si 1960, Thomas Otto Zinzi este din 1977 regizor, actor, dramaturg, fondator al Progetto Miniera, o asociatie culturala prin care promoveaza propria activitate teatrala si colaborari cu nume ilustre ale scenei italiene.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

Punerea in scena a lui Thomas Otto Zinzi e sugestiva si autentica. Thomas Otto Zinzi si Claudia Patorelli interpreteaza cele doua personaje cu multa sensibilitate si naturalete, facand din Iovino si Teresa doua personaje credibile si care trezesc multa simpatie. Scena e compusa din elemente putine printre care un rol important il joaca pianul care la atingerea lui Iovino insoteste emotiile si sentimentele "badantei" sale.

Intr-un moment in care perceptia asupra diasporei romanesti din Italia e frecvent "innorata", Thomas Zinzi propune un punct de vedere diferit: emigrantul ofera o garantie pentru viitorul italienilor chiar sub semnul unei mici (auto)ironii "fiii pot sta linistiti, cand vor mai imbatrani nu vor fi constransi din lipsa de timp sa isi depoziteze parintii in cine stie care casa de batrani, in cine stie ce Casa Senina! Exista deja emigrantii care au nevoie de bani si nu numai, gata sa devina fii, asistenti medicali, rude, soferi si tot ceea ce ne poate ajuta in nelinistea noastra. Da, e chiar acesta cuvantul, pentru ca nu ne simtim bine, pentru ca vrem totul, e suficient doar sa platim si totul ne soseste pe tava. Atata doar ca si strainul are nevoie de iubire, de ingrijire. Ce e de facut?"

Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri