Cele 20 000 de femei din viata unui barbat

12:07, 3 Iulie 2015 publicat în Entertainment7 share-uri

Al doilea roman publicat de Andrei Makine sub pseudonimul Gabriel Osmonde traseaza necrutator un portret al barbatului contemporan „mai mediu ca oricand“.
Alexis este un cvadragenar care, demult, visa sa echivaleze cele 20000 de zile ale unei existente cu tot atatea femei iubite. Acum, confruntat cu realitatea trista si mediocra a vietii sale si incercat chiar de ideea sinuciderii, cauta o ultima si disperata scapare in desfatarile propuse de vasul de croaziera Queen of the Baltic. Dar paradisul sexual plutitor va putea sa i deschida o noua cale acestui „cersetor de dragoste“?

Al doilea roman publicat de Andreï Makine sub pseudonimul Gabriel Osmonde traseaza necrutator un portret al barbatului contemporan, „mai mediu ca oricand“.

Citeste si:
Atracția interpersonală: De ce ne plac sau ne simțim atrași de...
Atracția interpersonală: De...

In 2011, Andreï Makine dezvaluia ca el se ascunde in spatele pseudonimului Gabriel Osmonde. Sub aceasta semnatura aparusera patru romane: Calatoria unei femei care nu se mai temea de imbatranire (2001), Cele 20000 de femei din viata unui barbat (2004), Lucrarea iubirii (2006) si Alternastere (toate traduse la Editura Univers), care starnisera interesul criticilor literari atat prin curajul si subversivitatea scriiturii, cat si prin misterul identitatii autorului.

Castigator al Premiului Goncourt pentru romanul sau din 1995 Testamentul francez (tradus la Univers in 1997), scriitorul de origine rusa se bucura de un mare succes de public si de critica pentru cartile aparute sub numele sau. Si totusi, in acel interviu, el marturisea: „Makine nu este numele meu adevarat. Osmonde este mai adanc ancorat in mine decat Makine“.

Citeste si:
Cum te pregătești pentru tranziția către primăvară în materie de...
Cum te pregătești pentru...

Autor: Gabriel Osmonde

Carte aparuta la editura Univers si disponibila pe elefant.ro


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri