9 Septembrie 2014 publicat în Entertainment 11 share-uri

Artistii implicati in turneul national Roots Revival Romania, Colors of Maria, vor reaprinde spiritual Mariei Tanase in 10 orase, in perioada 23 septembrie – 12 octombrie, folosind instrumente traditionale din tarile lor de origine.

Mehdi Aminian, coordonatorul proiectului Roots Revival Romania, isi foloseste ney-ul, instrument de suflat traditional din Orientul Mijlociu, facut din trestie, ca un pod intre culturi. Realizat din lemn si folosit in spatiul Orientului Mijlociu de peste 4500 de ani, ney-ul, are o structura simpla insa poate da viata unor sunete calde, unice.
Un alt instrument de suflat cu care se va insoti ney-ul, pe scena Roots Revival este duduk-ul lui Emmanuel Hovhannisyan din Armenia. Supranumit si fluier de cais, datorita lemnului din care este facut, produce sunete similar clarinetului sau saxofonului si face parte din patrimonial UNESCO.
Considerat stramosul chitarei, oud-ul (instrument cu corzi traditional in culturile arabe) lui Mehmet Polat (Turcia) ii permite sa abordeze de la jazz la muzica contemporana, creand noi nuante si mix-uri intre genuri si culturi.
Hristina Beleva vine din Bulgaria si canta la gadulka - instrument traditional bulgar cu coarde .
Incursiunea Roots Revival Romania aduce impreuna improvizatia de jazz, temele folclorice din tarile de origine ale muzicienilor si compozitii originale. Totul intr-o calatorie dus-intors intre Est si Vest, inspirata de Maria Tanase.
Programul turneului si mai multe detalii aflati pe www.roots-revival.com. Biletele pot fi achizitionate in reteaua Eventim.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri