11 Septembrie 2014 publicat în Entertainment 13 share-uri

Balkanik Festival tine cat o nunta din povesti si ca sa poti sa dantuiesti 3 zile si 3 nopti ai nevoie de mancare zdravana, care sa-ti dea putere. Asadar, la balci punem pentru tine mese intinse si mancare aleasa. Din bucataria romaneasca, am trecut in meniu fasole cu ciolan, mamaliga, sarmale si varza calita, din cea turceasca, peste ca la Istanbul, kebap si gozmele, iar din cea ungureasca, papricas, gulas si berbecut la protap.

Comunicat de presa

Sunteti invitati la un balci cu atmosfera de demult, dar cu accente de inspiratie urbana, in cadrul Balkanik Festival 2014. Ne vedem la primul balci urban din istoria Bucurestiului, intre 12 si 14 septembrie, orele 12:00-23:00, in Gradina Uranus (Str. Uranus nr. 144) din Bucuresti!

Ca sa respecti indicatiile doctorului, trebuie sa iei si doua gustari pe zi, asa ca te indemnam sa poftesti la gemuri, muraturi, branzeturi, produse bio, baclavale, rahat turcesc, cataif, alune, castane coapte, vata de zahar, porumb fiert, turta dulce si multe alte bunatati de servit aici sau de luat acasa.

Ca sa-ti tihneasca mancarea, sezi alene in zona de lounge Tea&Coffee, unde poti sa bei un ceai sau o cafea la nisip, in timp ce stai la taifas cu campionii barista (barmanul specialist in prepararea cafelei) ai Romaniei: Larentiu Stefan - dublu campion national Barista, Ecaterina Szasz- campion national Cafea la ibric, Paul C. Ungureanu – locul 8 mondial la Coffe in Good Spirit si Alexandru Niculae – campion national la Brewes Cup.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Principiile de bază ale mașinii CNC Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Cand ti-ai venit in fire, dovedeste-ti indemanarea si fa vase din lut, picteaza pe apa sau impleteste coronite de flori. Ne-am gandit sa nu te plictisesti deloc, asa ca iti punem la dispozitie carti vii, dar si carti cu pagini, iarba verde pe care sa pasesti descult si hamace in care sa tragi un pui de somn. Se spune ca o sa ai noroc daca pleci cu un suvenir de la balciul Balkanik Festival asa ca alege ceva deosebit, fie ca-i un tricou sau accesorii din materiale reciclate, dulciuri, ii, bijuterii din alama si multe altele.

Stim sigur ca te vor incanta surprizele noastre, astfel incat vei posta zeci de poze pe Facebook, dar neaparat cu hashtag-ul #balciurban. Am tras caruta cu paie sa-ti fie la indemana, am incarcat-o cu baloti si-ti punem la dispozitie mustati de tigan si barbi, incat sa-ti reuseasca toate selfie-urile.

Pentru copii n-am mai gasit tiribombe din rumegus, dar vom incinge cateva jocuri de-or sa plece cu obrajii rosii si cu zambetul larg de incantare dupa ce vor vedea spectacolele cu foc, circul si jongleriile. Doar e balci, nu asa. La zona dedicata celor mici, La harjoneala by Creative Arts, copiii pot experimenta roata olarului, sticlaria, crearea de podoabe tiganesti si pot participa la alte zeci de ateliere in specificul evenimentului. Cei foarte mici sa-si aduca lopatelele si galetusele pentru tarcul cu nisip!

Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu

Ai mancat si te-ai odihnit, deci acum esti gata de dantuit. Shantel & Bucovina Club Orkestar, Kiril Dzajkovski, Django Lassi, Čači Vorba, Mahala Rai Banda, Kottarashky &The Rain Dogs, plus multi alti artisti invitati vor avea grija ca tu sa te simti foarte bine.

La balci

Balciurile de altadata se organizau in marile orase in preajma sarbatorilor, asa ca facem un balci urban in Bucurestiul de azi, cu ocazia inceperii toamnei. Te asteptam cu un targ de mancaruri traditionale romanesti si balkanice, cu gemuri, muraturi, branzeturi, baclavale, rahat turcesc, cataif, castane coapte si amenajam si locul de Haleala unde gasesti mancare mai zdravana (fasole cu ciolan si mamaliga, gulas unguresc, papricas, dar si berbecut la protap, kebap, balik yemek si gozmele turcesti). Poti sa lenevesti in zona de lounge Tea&Coffee, unde poti sa bei un ceai sau o cafea la nisip, in timp ce stai la taifas cu campionii barista ai Romaniei.

Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

La Targul de mesteri si handmade te asteptam cu podoabe si decoratiuni create de mestesugari si artizani, iar pe copii ii uimim cu spectacole cu foc, circ si jonglerii. Pe copiii si mai mici ii invitam sa incerce roata olarului, sticlaria sau alte ateliere in ton cu festivalul. Am creat chiar si o zona speciala de selfie. Am tras caruta cu paie sa-ti fie la indemana, am incarcat-o cu baloti si-ti punem la dispozitie mustati de tigan si barbi, sa simti ca esti la Balkanik Festival. Nu-ti ramane decat sa-ti faci zeci de poze si pe cele mai bune sa le urci pe Facebook cu hashtag-ul #balciurban.

***

Despre Balkanik Festival:

Cea de-a patra editie BALKANIK! Festival va avea loc intre 12 si 14 septembrie, in Gradina Uranus din Bucuresti, unul dintre spatiile magice ale Bucurestiului, care se deschide anual publicului doar la festival. 7 trupe vor lua cu asalt Gradina Uranus, amenajata special pentru Balkanik! Festival, iar evenimentul va fi marcat de multe prezente in premiera pentru Romania si artisti care se afla in turneu cu albumele proaspat lansate.

2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Line up-ul include show-uri explosive, in care muzica balcanica fuzioneaza cu sound-uri electro si psihedelice: Shantel & Bucovina Club Orkestar (DE) si Kiril Dzajkovski (MK) feat. TK WONDER (US) & Ghetto Priest (UK) sunt “capete de afis” si promit sa satisfaca chiar si cele mai excentrice gusturi. Tot in premiera, Django Lassi (DE) si Caci Vorba (PL) vor face Bucurestiul sa danseze pe nisipul de la Uranus, pe ritmuri de electro-gypsy swingcore si gypsy fusion. Evenimentul reprezinta si revenirea in tara a unor artisti iubiti care au mai fascinat fanii festivalului cu sound-urile lor unice. Printre ei se numara trupa proaspat confirmata, Mahala Rai Banda (RO). Kottarashky & The Rain Dogs (BG) a fost revelatia de la editia de anul trecut si se numara printre artistii inovativi care au pus vocile lautarilor din satele bulgaresti pe ceea ce ei numesc Balkan-psychedelic. Balkan Taksim (RO) este un proiect muzical foarte nou, creat de Sasa Liviu Stoianovici, Calin Torsan si Costel Barbaselu, ce isi trage seva din folclorul balcanic si urca pentru prima data pe scena unui festival.

4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!
  • Abonamentele costa 130 lei si pot fi cumparate din reteaua Eventim (magazinele Orange, Vodafone, Germanos, Domo si reteaua librariilor Carturesti si Humanitas si de pe site-ul eventim.ro), online de pe balkanikfestival.ro, sau in sistem print at home, de pe easytickets.ro.

Festivalul este organizat de Asociatia Culturala Metropolis, care se asteapta ca pe parcursul celor 3 zile si trei nopti la Gradina Uranus sa fie prezenti in jur de 12.000 de fani ai muzicii si culturii balcanice si nu numai.

Mai multe informatii despre Balkanik Festival se pot gasi pe site-ul balkanikfestival.ro sau pe pagina de Facebook a evenimentului.

 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri