27 Decembrie 2013 publicat în Entertainment 18 share-uri

Alexandra Gulea este regizorul si scenaristul peliculei 'Matei Copil Miner', filmul care spune povestea unui baiat din Valea Jiului, ramas cu bunicul sau, parintii fiind plecati la munca, in Italia.

Despre Alexandra Gulea

Alexandra Gulea s-a nascut la Bucuresti, in 1970. In 1990 studiaza in cadrul Academiei de Arte Frumoase din Bucuresti, iar in 1997 absolva "Cum Laude" cursurile "Ecole Nationale Superieure des Beaux Arts" din Paris. Urmeaza cursurile Scolii de film din Munchen, sectia de documentar.

In anul 2000 semneaza un prim scurtmetraj (11 minute): Anonim, film care obtine mai multe premii in festivaluri: FFF Bayern, Munich Documentary Film Festival, Minority Prize Mediawave, Gyor (Ungaria). Deasemenea, filmul participa in competitia internationala a Oberhausen Festival din Germania, cel mai vechi festival de scurtmetraje din lume, fondat in 1954. Si al doilea sau scurtmetraj, The fourth wall (17 minute), este selectionat in cadrul aceluiasi festival, un an mai tarziu.

In 2003, serialul pentru televiziune Hacker, regizat de Alexandra Gulea si Stere Gulea, primeste premiul APTR pentru cea mai buna fictiune.

Un an mai tarziu apare documentarul Dumnezeu la saxofon, Dracu' la vioara (45 minute), care participa la numeroase festivaluri: IFF Rotterdam, Cinema du Reel Paris, IDFF Munchen, IDAFF Leipzig, IDVF Kassel, Internationale Kurzfilmtage Oberhausen, MoMA. Filmul este rasplatit cu o serie de premii: German Short Film Prize, Golden Key, Kassel Documentary Film & Video Festival, Best Student Film, Molodist, Kyiv, Ukraine, DAAD Prize, Germany 2004 Prix du Film Long, Les Ecrans Documentaires, France 2004 Mention Henry Langlois, Poitiers, France, 2004.

Azi eram frumoasa, juna (52 minute) apare in 2007. Festivalurile la care participa: Festival dei Popoli, Firenze (Italia, 2007), Cronograf (Moldova, 2008), TIFF (Cluj, 2008).

Colaborarea cu Thomas Ciulei incepe in 2001, cand Alexandra este editor al filmului Asta e, regizat de Thomas Ciulei. Lungmetrajul obtine premii la Firenze, Belfort si Kalamata. In 2008 este din nou editor, pentru Podul de flori, al aceluiasi regizor, premiat la Cinema du Reel (Paris), GoEast (Wiesbaden), TIFF (Romania). In 2008, Alexandra Gulea monteaza filmul Week-end cu Mama, in regia lui Stere Gulea, iar in 2013 semneaza montajul filmului Sunt o baba comunista, regizat de Stere Gulea.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri