Plasat in anii '50, filmul spune povestea unei fete din provincie care, odata ajunsa la oras, obtine primul ei job unde se dovedeste a fi o secretara lamentabila. Cu toate astea, in scurt timp, ea devine cea mai rapida dactilografa din oras. Ba chiar din tara si apoi din lume!

Comunicat de presa

Populaire (Domnisoara populara), comedia frantuzeasca in regia lui Regis Roinsard, a avut premiera pe 20 decembrie. Plasat in anii '50, filmul spune povestea unei fete din provincie care, odata ajunsa la oras, obtine primul ei job unde se dovedeste a fi o secretara lamentabila. Cu toate astea, in scurt timp, ea devine cea mai rapida dactilografa din oras. Ba chiar din tara si apoi din lume!

In film e posibil sa o recunoasteti pe actrita belgiana Deborah Francois (The Child, The Page Turner, The First Day of the Rest of Your Life) in rolul secretarei si pe actorul francez Romain Duris (L'Auberge Espagnole, Heartbreaker, Russian Dolls, Adventures of Arsene Lupin, Moliere) in rolul sefului ei.

Populaire / Domnisoara populara a fost nominalizat la Premiile Cesar 2013 in cadrul a cinci sectiuni: Cel mai bun film de debut: Regis Roinsard (regizor) si Alain Attal (producator), Cea mai buna imagine, Cea mai buna scenografie, Cea mai buna coloana sonora originala, Cele mai bune costume.

Populaire / Domnisoara populara este distribuit in Romania de Independenta Film. In prima saptamana, filmul va rula in Bucuresti la Hollywood Multiplex, Grand Cinema Digiplex (Baneasa), Muzeul Taranului Roman, Cinemateca Union, Cityplex din Brasov si Constanta, Victoria si Florin Piersic din Cluj, Arta 3D din Targu Mures.

Regis Roinsard, un regizor nu foarte popular

Populaire / Domnisoara populara este primul lungmetraj al regizorului Regis Roinsard. Acesta spune ca dintotdeauna si-a dorit sa spuna povesti prin intermediul imaginilor:

"In scoala obisnuiam sa fotografiez copii considerati ciudati. Sa fiu foarte sincer, cred ca si eu eram unul dintre ei, asta pentru ca petreceam tot timpul inregistrind filme de la televizor pentru ca apoi sa le pot diseca mai tarziu. "

Regis Roinsard a studiat cinematografia, apoi a ocupat diferite functii in echipa de filmare: tehnician de lumini, inginer de sunet, a lucrat pentru departamentul de decoruri etc. "Intentionam sa ma confrunt personal cu chestiunile tehnice reale din realizarea unui film", explica regizorul. A filmat primul scurtmetraj, apoi urmatoarele trei. A mai facut reclame, spoturi promotionale si documentare legate de muzica pentru solisti precum Jean-Louis Murat, Jane Birkin si Luke. "Insa intentia mea adevarata a fost dintotdeauna sa fac un lungmetraj. Daca a durat atat de mult pana sa-l si fac a fost din cauza ca am tot asteptat sa apara povestea potrivita", spune regizorul francez.

Foto homepage: Masina de dactilografiat via Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri