27 Decembrie 2013 publicat în Entertainment 18 share-uri

Alexandra Gulea este regizorul si scenaristul peliculei 'Matei Copil Miner', filmul care spune povestea unui baiat din Valea Jiului, ramas cu bunicul sau, parintii fiind plecati la munca, in Italia.

"Matei" Scolar Muzician

Pentru primul ei film de fictiune, Alexandra Gulea a revenit in Valea Jiului, la Uricani. "Ca sa gasim copilul pentru film, am mers in toate scolile din Valea Jiului si am vazut la probe sute de baieti intre 10-12 ani. Alexandru a aparut cu foarte putin timp inainte de filmare. A dat o proba pentru un copil care trebuia sa cante in film. Cand l-am auzit cantand mi-a fost clar: il gasisem. Un copil de miner muzician."

Alexandru Czuli, cel ales pentru rolul lui Matei este pasionat de muzica. Lui Alexandru i-a fost usor sa se adapteze la multe repetitii sau duble. "Fluieratul lui Matei exista in scenariu, dar secventele in care canta la chitara au aparut odata cu Alex", povesteste Alexandra Gulea.

Filmarile la Muzeul Antipa din Bucuresti

Alexandra Gulea isi aminteste: "La Antipa eram cu totii incarcati de atmosfera muzeului in santier, cu mamuti sub plastic si ursi in pungi de gunoi. Era o atmosfera halucinanta, ireala. La Antipa, lui Matei i se revela o lume, care in pofida prezentei mortii, traverseaza epocile. Acolo intelege notiunea de evolutie. "

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari

Matei Copil Miner, un film cu personaje reale

Baiatul din rolul lui Matei, Alexandru Czuli, nu este singurul din film care nu are nici o legatura cu meseria de actor. Personajul la care Matei fuge de-acasa intr-o prima faza se numeste Izidor si este chiar cioban la o stana. Pe ciobanul Izidor Alexandra Gulea l-a cunoscut inca de la primele incursiuni in Valea Jiului. Ea isi aminteste: "Il enervau ingrozitor dublele... Mai ales ca in ziua in care filmam s-a nascut mielul din film si Izidor era preocupat de animalele lui."

Si una din femeile care se ocupa de bunicului lui Matei cand acesta este grav bolnav este tot din Uricani si se numeste Gheorghita. Alexandra spune: "Pentru mine era esential sa lucrez cu oameni din Vale. Am ramas foarte legata de locul acela".


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri