'Fluturi sarutandu-se' - cugetarile si poeziile unei regine

12:08, 30 August 2013 publicat în Entertainment3 share-uri

Cartea, a carei prefata este semnata de Principele Radu al Romaniei, cuprinde cugetari pline de profunzime si delicatete ale scriitoarei Carmen Sylva despre teme precum viata, iubirea, fericirea, arta sau politica, alaturi de 24 de poeme.

Comunicat de presa

Curtea Veche Publishing va lansa pe 3 septembrie volumul “Fluturi sarutandu-se. Cugetari si poezii” de Carmen Sylva.

Citeste si:
Prima dată exclusiv în aer liber, Festivalul Internațional 'Enescu...
Prima dată exclusiv în aer...

Cartea, a carei prefata este semnata de ASR Principele Radu al Romaniei, cuprinde cugetari pline de profunzime si delicatete ale scriitoarei Carmen Sylva despre teme precum viata, iubirea, fericirea, arta sau politica, alaturi de 24 de poeme.

O surpriza placuta pentru cititori va fi descoperirea faptului ca majoritatea poemelor sunt traduse in limba romana de George Cosbuc si St.O. Iosif. Cugetarile au fost publicate initial in volumul “Les Pensées d’une Reine” (Paris, Calmann-Lévy, 1888), iar poemele au fost selectate din mai multe volume de versuri.

Volumul “Fluturi sarutandu-se” imprumuta numele unei frumoase poezii de dragoste semnate de Carmen Sylva si traduse de George Cosbuc. Cartea este bogat ilustrata cu fotografii din arhiva domnului Gabriel Badea-Paun, ingrijitorului editiei, si din cea a Casei Princiare de Wied, precum si din alte surse, realizate de fotografi cunoscuti contemporani cu Regina Elisabeta, care este infatisata in diversele etape ale vietii, ca tanara principesa si apoi ca regina, in saloanele Castelului Peles sau ale Palatului Cotroceni, in portrete sau imagini de familie, in ipostaze regale sau artistice. Cronologia se constituie intr-un studiu despre evolutia Elisabetei de Wied ca principesa si regina si a autoarei Carmen Sylva in contextul literar romanesc si european.

Citeste si:
Ana Consulea a lansat gelateria Zelato în Parcul Regele Mihai I din...
Ana Consulea a lansat...

Carmen Sylva este pseudonimul adoptat de Regina Elisabeta, intaia regina a Romaniei, sotia Regelui Carol I, in calitate de patroana a artelor. Poeta si prozatoare, Majestatea Sa Regina Elisabeta a Romaniei a fost profund influentata in scrierile sale de propria biografie.

Gabriel Badea-Paun, autorul selectiei si al cronologiei, este un istoric de arta si eseist roman stabilit la Paris. A publicat mai multe volume dedicate reginei Carmen Sylva, alaturi de multe carti si numeroase articole de istoria artei, a organizat trei expozitii consacrate unor personaje din Familia Regala a Romaniei, iar la inceputul anului 2009 a fost decorat cu ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler si, in 2010, de catre M.S. Regele Mihai I cu Medalia pentru Loialitate „Regele Mihai“.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri