7 Martie 2013 publicat în Entertainment 1 share-uri

In ultimul week-end mii de oameni si peste 800 de sportivi au aglomerat Sala Sporturilor din Cluj la Campionatul National de Dans Sportiv.

In ultimul week-end mii de oameni si peste 800 de sportivi au aglomerat Sala Sporturilor din Cluj la Campionatul National de Dans Sportiv.

E superb sa fii reporter la asa ceva, inconjurat de printi si printese intre 6 si 60 de ani. Iti dai seama ca romanii au talent cu carul, dar nu-l promoveaza nimeni. Doborate de criza, cu tiraje si audiente mutilate de banalitati si schimonosite de mondeneala, cu vedete de carton tinand prima pagina, mass-media centrale se vaita ca Romania n-are valori. Are, dar nu le vede cine trebuie!

Sunt doua zile in care ochii iti sunt scaldati de culoare, gratie, bucurie. O cura intensa de desfatare a simturilor, de acutizarea frumosului si dragoste de viata, de priviri furate si timpane intepate sacadat de incurajari.

Romania are, de ceva timp, performeri de top mondial la dans. La noi acest sport nu detine o poveste lunga si ticsita, iar daca l-ai personifica ar fi cam ca Fat-Frumos, pentru ca a crescut in 20 de ani cat la altii intr-o suta!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

De la cateva zeci de practicanti exotici (primul campion Virgil Grigore e un tehnician cautat si un tatic de campioana la juniori), Romania e acum foarte ofertanta pentru marii antrenori ai lumii. Vreo 20 dintre ei, un fel de del Bosque, Mourinho sau Lucescu, daca vreti, au fost in sala din Cluj.

“Sunt 4.000 de sportivi legitimati si circa 50.000 de practicanti”, zice Vasile Gliga, presedinte de opt ani al federatiei de profil. Anul 2012 a fost cel mai bun din istorie, cu romanii ocupand locul 2 pe medalii la Open-ul Germaniei, un fel de Turneu al Campionilor in domeniu, dupa tara gazda, dar inaintea altor puteri. Avem, repetam informatia, tineri campioni mondiali si ocupanti de podiumuri mondiale.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Foto homepage: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri