Actorul e centrul teatrului. La capatul unei lungi cariere de spectator si critic, George Banu propune in volumul "Dincolo de rol sau Actorul nesupus" o serie de miniaturi teoretice inspirate de atractia actorului
Actorul e centrul teatrului. La capatul unei lungi cariere de spectator si critic, George Banu propune in volumul "Dincolo de rol sau Actorul nesupus" o serie de miniaturi teoretice inspirate de atractia actorului, a actorului care, jucand, isi asuma rolul fara a-i deveni sclav. Actor nesupus, actor-poet ce poarta cu sine o lume pe care nu o sacrifica nicicand.

Autorul il examineaza prismatic si formuleaza, pornind de la realitatea scenei, o gandire concreta despre actor si despre cateva dintre marile sale modele: Sarah Bernhardt, Gerard Philipe, Ryszard Cieslak, George Constantin, Victor Rebengiuc, Stefan Iordache, Marcel Iures.


Eseu in cautarea identitatii actorului european si a protocoalelor care ii sunt proprii, carte lui George Banu vorbeste liber, personal, se confrunta direct cu ceea ce, in teatru, e esntial si se refuza cel mai mult cuvintelor: prezenta actorului nesupus.

Autor: George Banu

Traducere: Delia Voicu

Editura Nemira
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri