A iesit la rampa ultima premiera a acestei stagiuni a Teatrului National: spectacolul cu piesa 'Purificare' de Petr Zelenka, in regia tanarului Alexandru Mazgareanu, la Sala Atelier.

Comunicat de presa

A iesit la rampa ultima premiera a acestei stagiuni a Teatrului National «I.L. Caragiale»: spectacolul cu piesa "Purificare" de Petr Zelenka, in regia tanarului Alexandru Mazgareanu, la Sala Atelier.
In 2 si 3 iunie au avut loc reprezentatiile in avanpremiera, iar in 12 iunie, prima intalnire cu publicul. Premiera pentru presa va avea loc la deschiderea stagiunii din toamna, la o data care va fi comunicata in timp util.

Autorul piesei Purificare, cunoscutul om de teatru si de film Petr Zelenka, unul din cei mai importanti autori dramatici din Cehia, invitat in Romania de Teatrul National, a asistat la avanpremiera din data de 3 iunie.

Despre Petr Zelenka

Petr Zelenka este una dintre cele mai proeminente figuri ale noii dramaturgii din Cehia. Traduse si montate in mai multe limbi, piesele lui pun in discutie o problematica actuala profunda: singuratate, teama, fixatie, altruism, dragoste si obisnuinta, intr-o permanenta asteptare a salvarii omului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Absolvent al Facultatii de Film din cadrul Academiei de Arte Interpretative din Praga.

Debuteaza ca regizor, in 1993, cu un film despre generatia punk, Visaci zamek. In 1997, a avut loc premiera filmului sau cel mai important, distins cu numeroase premii, Buttoners, un film serial, castigator al prestigiosului Concurs Leul Ceh, pentru cel mai bun scenariu, cea mai buna regie si cel mai bun film. Popularul film Loners (2000) se bazeaza pe scenariul lui Zelenka. Pentru filmele Anul diavolului (2003) si Povesti despre nebunia comuna (2005) a primit cele mai importante premii la Festivalurile de Film de la Karlovy Vary si Moscova. In 2008, cel mai recent film al sau, Fratii Karamazov, a fost de asemenea rasplatit cu un prestigios premiu pentru cea mai buna dramatizare.

Si-a facut debutul in teatru cu traduceri din piesele lui Michael Frayn. Debutul lui ca dramaturg si ca regizor a fost marcat de Povesti despre nebunia comuna, care a primit Premiul Alfred Radok pentru cea mai buna piesa in 2001, piesa montata la noi cu titlul Povestiri despre nebunia noastra cea de toate zilele in 2007, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamt.

Piesa Purificare a primit de asemenea Premiul Alfred Radok, fiind declarata „cea mai buna piesa a anului 2010 in Cehia".


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri