Pina Bausch este una dintre cele mai influente figuri ale dansului contemporan. A fost o minte vizionara, o coregrafa inovatoare care a creat o noua paradigma in dans: o fuziune intre teatru, arta suprarealista, limbj al trupului uman, ceea ce se numeste astazi Tanztheater (teatru dans).

Pe tot parcursul carierei sale, Pina Bausch a provocat calmul coregrafic traditional, punanad corpurile dansatorilor in rafale de miscare. Pina Bausch este unul dintre cei mai influenti coregrafi si artisti din istorie. Pina este Regina Dansului, de aceea merita sa o cunoasteti, merita toata admiratia pentru emotiile puternice pe care a stiut sa le starneasca prin limbajul corpului. Pur si simplu, munca ei este ULUITOARE!

Imaginatia creatoare a coregrafei germane a fost mereu sursa de fascinatie pentru cineasti. Munca ei a fost inclusa in cateva filme, ca “E la Nave Va” de Fellini sau “Hable con Ella” de Almodovar. (dupa cum noteaza site-ul www.elitismstyle.com)

Nu ne ramane decat sa speram ca acest film va poposi si in cinematografele romanesti, pentru a ne improspata sufletele cu arta de o reala valoare. Iar vorbele Pinei: "Danseaza, danseaza, caci altfel suntem pierduti" ne vor ramane motto in viata.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

Un material Deutsche Welle, dedicat artistei:

Un fragment din spectacolul "Le Sacre Du Printemps" de Pina Bausch, interpretat de catre compania Wuppertal Dance Theater:

Foto front: afisul filmului“Pina. Dance, dance, otherwise we are lost”

Foto main: dansatorii Wuppertal Dance Theater isi primesc aplauzele, dupa spectacolul Le Sacre Du Printemps; sursa Wikimedia

de Jullie S.



Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri