Între 7 și 14 octombrie, Bucureștiul aparține copiilor: 12 teatre și trupe invitate, din Italia, Finlanda, Spania, Belgia și România, se întâlnesc cu ocazia celui mai interactiv și creativ festival de teatru pentru copii din țară. Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1000, 1.000.000 de povești“ (FITC #15) continuă tradiția spectacolului de calitate și aduce reprezentații destinate familiei și publicului tânăr, cu vârsta cuprinsă între câteva luni și peste 12 ani.

Cu un număr de 30 de reprezentații, producțiile invitate la cea de-a XV-a ediție aparțin unor teatre și companii din Italia (La Baracca - Testoni Ragazzi, Bologna), Finlanda (Compania de dans Auraco, Helsinki), Spania (Imaginart, Sabadell; Teatrul LaBú, Breda; Roseland Musical, Barcelona), Belgia (Teatrul La Guimbarde, Charleroi) și România (Teatrul Ion Creangă, București; Opera Comică pentru Copii, București; Acting Dream Theater, București; Teatrul Tineretului, Piatra Neamț; Teatrul de Copii și Tineret „Gulliver”, Galați).

Programul este completat și de o serie de evenimente conexe adresate profesioniștilor din domeniul artelor spectacolului pentru copii. Pentru aceștia, festivalul propune un workshop de mișcare, coordonat de Anna Ros și Andreu Sans (Teatrul LaBú, Spania), dar unul dedicat educatorilor și cadrelor didactice susținut de Andra Burcă (La Baracca - Testoni Ragazzi, Bologna).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

Tema festivalului de anul acesta este: tehnologia multimedia în spectacolul pentru copii.

În cadrul festivalului copiii sunt așteptați la ateliere, detalii aici: https://fitc.teatrulioncreanga.ro/#activitati

Detalii despre programul festivalului:

www.fitc.teatrulioncreanga.ro [1]

În cea de-a 2 zi a festivalului, Duminică la ora 18.00, Teatrul Ion Creangă va avea premiera spectacolului „Aventurile lui Săgeată" în regia lui Tony Adam Horatiu, textul aparținând tânărului dramaturg Alexandru Ivănoiu.

„Aventurile lui Săgeată" este un spectacol ale cărui decoruri sunt construite din PET-uri colectate de la micii spectatori în campania „Lumea o salvăm atunci când reciclăm" și plastic reciclat oferit de partenerul teatrului, GreenGroup.

Atât textul dramaturgic, cât și realizarea decorurilor reprezintă o premieră pentru publicul românesc.

Cu o echipă de creație mare,

Regia: Tony Adam Horațiu

Scenariul: Alexandru Ivănoiu

Decorul: Andrei Răduț

Costumele: Roxana Răduț

Muzica: Radu Mihalache

Coregrafia: Cristina Danu

Video design: Constantin Șimon

Antrenor vocal: Ana Cebotari spectacolul muzical "Aventurile lui Săgeată" va încânta publicul prin jocul actorilor, prin coregrafie, muzică, costume, decor și costume.

„Lumea o salvăm atunci când reciclăm" este mesajul campaniei Teatrului Ion Creangă încununată de premiera acestui spectacol.

Detalii despre spectacol aici:

https://teatrulioncreanga.ro/spectacol/aventurile-lui-sageata/

Despre campania de colectare PET-uri aici:

https://teatrulioncreanga.ro/proiecte/

Ani Crețu

Director artistic

Teatrul Ion Creangă

Str. Gen. Constantin Budișteanu nr. 24 [2]

sector 1 [2], cod poștal 010775, București

M: +40 722 73 93 93

W: www.teatrulioncreanga.ro [3]

Links:

------

[1] http://www.fitc.teatrulioncreanga.ro

[2] https://www.google.com/maps/search/Constantin+Budi%C8%99teanu+nr.+24+sector+1?entry=gmail&source=g

[3] http://www.teatrulioncreanga.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri