Acțiuni ordinare și profituri extraordinare, una dintre cele mai îndrăgite cărți de investiții din toate timpurile

Acțiuni ordinare și profituri extraordinare și alte scrieri de Philip A. Fisher este una dintre cele mai îndrăgite cărți de investiții din toate timpurile și se numără printre cele mai bine vândute cărți clasice de investiții. 

. Cartea recent apărută la editura ap! se adresează tuturor celor care sunt dispuși să învețe din experiența altor investitori, autorul expunând aici esența lecțiilor despre investiții, acumulate în jumătate de secol de activitate în acest domeniu. Cartea vorbește despre elementele de bază ale filosofiei lui de investiții și a făcut parte din programa cursului de investiții de la Stanford Graduate School of Business, contribuind astfel de-a lungul timpului la formarea multor investitori de top.

Philip A. Fisher, un nume care strălucește în lumea investițiilor, și-a lăsat amprenta asupra modului în care investitorii privesc și abordează piața financiară. Una dintre cele mai importante opere ale sale, Acțiuni ordinare și profituri extraordinare, rămâne un ghid indispensabil pentru orice persoană interesată de investiții inteligente și de obținerea de profituri durabile pe piața acțiunilor. Dar care sunt motivele pentru care această carte este atât de specială și de semnificativă?

  1. Abordarea lui Fisher: căutarea de companii excepționale

Philip Fisher a dezvoltat o abordare unică în investiții, care se axează pe identificarea și investirea în companii de calitate. El susține că investitorii ar trebui să caute acele acțiuni ale companiilor care au potențialul de a genera profituri extraordinare în viitor. Prin intermediul cercetării detaliate și a înțelegerii profunde a afacerii, Fisher a dezvoltat un set de criterii pentru identificarea acestor companii, criterii care au rămas valabile și astăzi.

  1. Cercetarea profundă: o piatră de temelie

Una dintre cele mai distinse caracteristici ale lui Philip Fisher este accentul pus pe cercetarea profundă. El încurajează investitorii să învețe totul despre o companie înainte de a investi în acțiunile acesteia. Asta nu înseamnă să înțeleagă doar aspectele financiare ale unei companii, ci și managementul, cultura organizațională, strategiile de creștere și concurența. Prin abordarea aceasta meticuloasă, Fisher consideră că investitorii pot reduce riscul și pot obține randamente superioare pe termen lung.

  1. Investiția pe termen lung: cheia succesului

Philip Fisher a fost un susținător fervent al investiției pe termen lung. El credea că investitorii ar trebui să vadă acțiunile ca pe o parte a unei afaceri, nu doar ca pe niște hârtii. Prin menținerea acțiunilor în portofoliu pe termen lung și prin participarea la creșterea pe termen lung a companiilor, investitorii pot obține profituri extraordinare.

  1. Relevanță continuă: actualizată pentru lumea contemporană

Deși cartea a fost scrisă cu mult timp în urmă, principiile lui Fisher au rămas relevante și astăzi. Ediția revizuită a cărții conține studii de caz actuale și introduceri care conectează învățăturile lui Fisher la lumea modernă a investițiilor. Acest lucru face ca ghidul lui Fisher să fie în continuare aplicabil și valoros pentru investitorii de azi.

Acțiuni ordinare și profituri extraordinare și alte scrieri rămâne un ghid esențial pentru investitori, oferind o perspectivă valoroasă asupra investițiilor inteligente și a obținerii de profituri durabile. Această carte nu este doar un clasic literar, ci și o sursă de inspirație pentru oricine caută succesul pe piața financiară. După cum spunea însuși Fisher: „Investițiile nu sunt un joc de noroc, ci o știință exactă și o artă aplicată”. Prin învățăturile sale, el ne îndrumă să investim înțelept și să căutăm profituri extraordinare pe termen lung.

Editura ap!, lider în publicarea cărților de specialitate în domeniul financiar și al investițiilor, a adus în România, de-a lungul anilor, zeci de cărți din această sferă, din dorința de a fi alături de publicul român în această călătorie care se numește educație financiară.

ap! (ACT și Politon) este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de carte din România. Specializată în nonficțiune de calitate, editura a adus pe piața locală o serie de autori care au făcut furori în toată lumea, precum Tim Ferriss, Robin Sharma, Tony Robbins, Wayne Dyer, Steve Harvey, Gino Wickman și mulți alții. Totodată, ap! (ACT și Politon) este editura românească sub egida căreia au fost publicate cele mai multe audiobookuri la nivel local. Lansată în 2014, editura a adus în România peste 300 de titluri în format audiobook, multe dintre acestea fiind bestsellere care au făcut înconjurul lumii și au schimbat mii de vieți.

ap! crede în dezvoltarea continuă și aduce cititorilor români titluri care acoperă o gamă variată de subiecte din sfere precum dezvoltarea personală și profesională, business, antreprenoriat, spiritualitate sau wellbeing. Titlurile editurii se regăsesc atât în format clasic, cât și sub formă de eBook, MP3 sau audiobook, astfel încât cititorii să se poată bucura de lectură în orice moment al vieții lor.

ap! (ACT și Politon) online

Website: https://actsipoliton.ro/

Instagram: https://www.instagram.com/actsipoliton/

Facebook: https://www.facebook.com/actsipoliton

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/edituraactsipoliton/

YouTube: https://www.youtube.com/c/ActsipolitonRo-carti-audio/videos

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@actsipoliton


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri