11 Ianuarie 2022 publicat în Cultura 260 share-uri

O lectură fără vârstă și ani, pe care o poți relua oricând și niciodată nu te vei plictisi de ea fiindcă o vei vedea din alt unghi și în alte culori! Descoperă în paginile galeriei următoare câteva dintre cele mai frumoase și înțelepte citate și învățături pe care le putem deprinde din nemuritoarea carte “Micul prinț”, povestea alegorică scrisă deopotrivă pentru oameni mari și mici de condeiul talentat al lui Antoine de Saint-Exupéry. Ele îți deschid inima și să fac să vezi limpede cu ea, chiar în miezul lucrurilor, al adevărurilor și al vieții. “Nu cunoaștem decât ceea ce îmblânzim”, spunea vulpea din Micul Prinț…

DESCHIDE PREZENTAREA

Inima este singura care vede până departe

“Limpede nu vezi decât cu inima. Miezul lucrurilor nu poate fi văzut cu ochii.”

“Dacă vrei să construiești un vapor, să nu începi prin a-i trimite pe oameni după lemne, cuie, unelte, sfori și alte materiale. Învață-i întâi să tânjească după marea îndepărtată, nesfârșită.”

Descoperirea de sine

“Omul se descoperă pe el însuși când se măsoară cu obstacolul.”

“A te judeca pe tine însuți este mult mai greu decât a-i judeca pe alții. Dacă ajungi să te judeci cum trebuie, înseamnă că ești într-adevăr un om înțelept.”

Căutări ale inimii

“Oamenii de pe planeta ta, zise micul prinț, cresc cinci mii de trandafiri într-o singură grădina... și tot nu găsesc ceea ce caută...”

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Termoenergetica oprește furnizarea căldurii în București, în următoarele zile. Ce instituții fac excepție 16 idei superbe de machiaj festiv pentru Paște, petreceri și ocaziile speciale din viața ta Elevii Școlii Quantum din București au obținut locuri fruntașe la MATHLETICS, cea mai mare competiție online de matematică din lume, datorită unui model nou de învățare

“Mă întreb, zise el, dacă nu cumva stelele sunt luminate numai pentru ca astfel fiecare, cândva, să poată găsi propria stea.”

Prietenia

“Nu cunoaştem decât ceea ce îmblânzim. Iar oamenii nu mai au timp să cunoască nimic. Cumpără lucruri de gata de la neguţători. Cum însă nu există neguţători de prieteni, oamenii nu mai au prieteni.”

“Nu prea ştiu de ce-ţi scriu. Simt că am mare nevoie de o prietenie căreia să-i încredinţez nimicurile ce mi se întâmplă…. Poate că îmi scriu chiar mie.”

Adevărul oamenilor

“Oamenii au dat uitării adevărul acesta. Tu însă nu trebuie să-l uiţi. Devii răspunzător de-a pururi pentru ceea ce ai îmblânzit. Tu eşti răspunzător pentru floarea ta.”

Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!   Kaufland anunță programul magazinelor de Paște Tradiții de Paște. Paștele 2023

“Accepţi să mori doar pentru ceea ce te face să trăieşti.”

Oamenii mari sunt, de fapt, tot mici?

“Mi-am petrecut multă vreme printre oamenii mari. I-am cunoscut foarte îndeaproape. Ceea ce nu mi-a îmbunătăţit părerea despre ei.”

“Copiii se cuvine să fie foarte îngăduitori cu oamenii mari. Oamenii mari nu pricep singuri nimic, niciodată, şi e obositor pentru copii să le dea întruna explicaţii peste explicaţii.”

Singurătatea

“- Unde sunt oamenii? vorbi în cele din urmă micul prinţ. Te simţi cam
singur în pustiu…
- Singur te simţi şi printre oameni, zise şarpele.”

“Pentru a fi fericit trebuie doar să te gândești că undeva, printre milioane de stele, este ființa iubită.”

Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! Editura CUANTIC a lansat cartea Rețete pentru Postul și Sărbătoarea Paștelui Bacalaureat 2023. Perioada de înscriere la examen, prelungită cu cinci zile

Iubirea

“Iubirea e atunci când nu-ți e rușine de nimic, nu-ți e frică de nimic, înțelegi? Atunci când nu te vor trăda, nu te vor dezamăgi. Atunci când au încredere.”

“Când cineva a îndrăgit o floare cum numai una singură se află între milioanele şi milioanele de stele, lucrul acesta e de-ajuns pentru ca el, privindu-le, să fie fericit.”

Foto fr si main: Elena Shkerdina /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri