Liviu Prunaru revine în Stagiunea Regală într-un concert extraordinar susținut la Ateneul Român de 8 Martie

12:03, 3 Martie 2020 publicat în Cultura

Iubitorii de muzică clasică se vor putea delecta cu unele dintre cele mai frumoase lucrari ale marelui compozitor Ludwig van Beethoven.

Comunicat de presa

Duminică, 8 Martie 2020, ora 19:00, Stagiunea Regală de la Ateneul Român găzduiește un concert cu totul special avându-l ca solist invitat pe unul dintre cei mai mari violoniști și virtuoși ai prezentului, Liviu Prunaru.

Citeste si:
Timp în afara timpului: festivalul care s-a întâmplat
Timp în afara timpului:...

Concert-maestru al prestigioasei orchestre Royal Concertgebow, Liviu Prunaru desfășoară o frumoasă și impresionantă carieră solistică, mai mult decât apreciată de publicul larg, interpretările lui fiind adesea apreciate cu ovații și aplauze cu toată sala ridicată în picioare.

Iubitorii de muzică clasică se vor putea delecta cu unele dintre cele mai frumoase lucrari ale marelui compozitor Ludwig van Beethoven: Concertul pentru vioară și orchestră în Re Major op. 61 iar în partea a doua a concertului Simfonia nr. 3 „Eroica” în Mib Major op. 55. Interpretează, alături de Liviu Prunaru, orchestra Camerata Regală avându-l la pupitru pe Maestrul Constantin Grigore, dirijorul principal al orchestrei.

Citeste si:
Programul Classix Festival 2021: concerte în locații inedite din Iași
 Programul Classix Festival...

Gândit inițial ca un cadou pentru doamne, de Ziua Internațională a Femeii, concertul a primit o cu totul altă semnificație ca urmare a pierderii unei instrumentiste dragi colectivului Cameratei Regale, violista Laura Zecheru, care la vârsta de doar 33 de ani, în urma unei întâmplări nefericite, a plecat dintre noi.

Îndurerați de pierderea colegei lor, instrumentiștii Cameratei Regale doresc să aducă un omagiu Laurei Zecheru și totodată să ajute familia artistei, direcționând toate încasările strânse în urma concertului către familia ei.

Bilete la concertul In Memoriam pot fi achiziționate online pe www.bilete.ro sau de la casa de bilete a Ateneului Român.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri