American Independent Film Festival: Natalie Portman și Jude Law pe muzică de Sia și Scott Walker în Vox Lux

12:04, 3 Aprilie 2019 publicat în Cultura

American Independent Film Festival anunță un spectacol cinematografic vizual și muzical, datorită unor creații cinematografice semnate de cei mai interesanți și originali regizori americani actuali.

American Independent Film Festival anunță un spectacol cinematografic vizual și muzical, datorită unor creații cinematografice semnate de cei mai interesanți și originali regizori americani actuali. Un astfel de spectacol cinematografic complet este filmul Vox Lux, cu Natalie Portman și Jude Law, în regia lui în regia lui Brady Corbet.

„S-a născut o stea a apocalipsei” afirmă The New York Times despre Natalie Portman în rolul Celestei din Vox Lux, cel de-al doilea film regizat de Brady Corbet, după The Childhood of a Leader care i-a adus la Veneția premiile pentru regie și cel mai bun debut, în 2015.

Citeste si:
Schimbă-le povestea! Trimite CARTE prin SMS la 8844
Schimbă-le povestea! Trimite...

Explorând spectacolul lumii contemporane, regizorul de numai 30 de ani spune povestea fascinantă a ascensiunii unei adolecente americane obișnuite, care devine un pop-star celebru după ce este rănită la liceu, într-un atac terorist. Ghidată de managerul ei bine intenționat (Jude Law), Celeste devine un simbol al cultului celebrității și al mașinăriei media, într-un film despre forțele care ne modelează ca indivizi, ca națiuni, ca zei, impregnat de o coloană sonoră cu piese originale semnate de Sia și muzică originală scrisă de Scott Walker.

Pentru Scott Walker, unul dintre cei mai inovatori și legendari compozitori ai secolului XXI, Vox Lux este a doua colaborare cu Brady Corbet, din păcate fiind și ultimul material compus de Walker. Artistul a murit pe 22 martie 2019, la vârsta de 76 de ani, lăsând în urmă o moștenire pop experimentală imensă.  

Citeste si:
Cum să îți exprimi personalitatea prin stilul vestimentar - sfaturi...
Cum să îți exprimi...

Cântecele Make it Easy on Yourself și The Sun Ain’t Gonna Shine sunt hit-urile care au consacrat trioul The Walker Brothers despre care Variety scrie că “avea un fanclub care îl depășea ca număr pe cel al Beatleșilor, la un moment dat”.

Albumele solo ale lui Walker duc stilul său poetic într-un spațiu muzical de avant-gardă iar în Vox Lux, compozițiile sunt impregnate de forță muzicală în sincron cu puterea lăuntrică a Celestei și amploarea globală a notorietății ei.

Celebra compozitoare americană de muzică pop, Sia, cunoscută pentru mega-hitul Chandelier, a participat și ea la crearea coloanei sonore a filmului. Ea acompus piesele cântate în film de protagonista jucată de Natalie Portman - Celeste.

** Programul proiecțiilor și noutățile despre filmele și evenimentele din festival vor fi actualizate pe siteul filmedefestival.ro, pe pagina de Facebook American Independent Film Festival și Instagram (@AmericanIndependentFilmFest). Biletele vor fi disponibile în curând pe Eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

Trailer - Vox Lux

Foto homepage: By Fer Gregory /Shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri