, 9 Mai 2017 publicat în Cultura 312 share-uri

Charles Bukowski a fost un prolific scriitor american care a scris ca nimeni altul despre viata contemporana. Este eroul iubitorilor de poezie si de literatura din intreaga lume.

Scrierile lui Charles Bukowski au fost influentate de mediul social, cultural si financiar din orasul Los Angeles.

Opera sa vorbeste despre viata obisnuita a americanilor bogati, despre scris, alcool, relatii si corvoada muncii. Bukowski a scris mii de poezii, sute de povestiri si 6 romane, in total publicand peste 60 de carti.

13 Citate de Charles Bukowski despre viata, care "pun punctul pe i"

1. Toti vom muri – cu totii – ce circ! Acest singur lucru ar trebui sa ne faca sa ne iubim unii pe ceilalti, dar nu ne face. Suntem terorizati si flatati de trivializati, suntem mancati de nimic.

2. Problema cu lumea este ca oamenii inteligenti sunt plini de indoieli, in timp ce prostii sunt plini de incredere.

3. Unii isi pierd mintea si devin suflet, nebuni. Unii isi pierd tot sufletul si devin minte, intelectuali. Unii isi pierd totul si devin acceptati.

4. Sufletul liber este rar, dar il recunosti cand il intalnesti – in principiu fiindca te simti bine, foarte bine cand esti in preajma lor.

5. Gusturile proaste creeaza mai multi milionari decat cele bune.

6. Trebuie sa mori de cateva ori pana cand ajungi sa traiesti cu adevarat.

7. Cea mai mica distanta intre doua puncte este uneori de nesuportat.

8. Dragostea este o forma de prejudiciu. Iubesti ceea ce ai nevoie, iubesti ceea ce te face sa te simti bine, iubesti ceea ce este convenient. Cum poti spune ca iubesti o singura persoana cand in lume mai exista si alte zece mii de persoane pe care le-ai iubi mai mult daca macar le-ai intalni? Dar nu le vei intalni niciodata….

9. Nici macar nu avem pretentia de mai multa fericire, ci doar un pic mai putina durere.

10. Lucrurile devin rele pentru toti, aproape fara intrerupere, iar ceea ce facem sub stres arata cine suntem de fapt.

11. Asta e foarte important – sa te odihnesti. Pacea este esenta. Fara sa opresti tot ceea ce faceai si sa faci absolut nimic pentru anumite perioade, vei pierde totul… sa stai, sa nu faci nimic. E foarte, foarte important. Si cati oameni fac asta in societatea noastra moderna? Foarte putini. Iata de ce sunt asa de furiosi, frustrati si plini de ura.

12. Oamenii sunt ciudati: Se supara in mod constant din cauza lucrurilor superficiale, dar cand vine vorba despre o problematica importanta cum ar fi faptul ca isi irosesc in totalitate vietile, parca nici nu observa.

13. Cred ca singurul moment cand oamenii se gandesc la injustitie este atunci cand li se intampla lor.

Foto dr.: Portretul lui Charles Bukowski in viziunea artistului italian Graziano Origa
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri