12 Aprilie 2017 publicat în Cultura 5751 share-uri

Acest fragment muzical denumit Imnul Hurrian dateaza din anii 1400 i.Hr. si a fost descoperit in anul 1950 in Ras Shamra – Siria , un oras port care in antichitate se numea Ugarit.

Cand asculti aceasta muzica simti ca sufletul tau a pornit intr-o fascinanta calatorie in timp; te strafulgera aceste note care povestesc non-verbal despre viata oamenilor de acum mii de ani. Spre sfarsit, melodia se confunda insa si cu sonoritati contemporane, aratand ca intr-adevar, muzica pare sa nu aiba varsta.

Aceasta melodie s-a pastrat pentru 3.400 de ani pe o tablita de lut si a fost imprimata in scrierea cuneiforma. Scrierea cuneiforma este printre primele forme de expresie prin scriere din lume. Scrisul cuneiform a fost inventat, probabil, cu aproximativ 5.000 de ani in urma si consista din adancituri în forma de cuie, sapate in piatra sau imprimate pe tablite de argila.

Imnnul Hurrian este cea mai veche melodie descoperita pana acum, din toata istoria umanitatii. Aceasta interpretare la harpa ii apartine lui Michael Levy:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi


Foto homepage: Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri