98% dintre parintii respondenti ai studiului au declarat ca stiu ce presupune conceptul de homeschooling, iar 73% dintre acestia au o parere buna sau foarte buna despre educarea copiilor acasa.

Comunicat de presa

MKOR Consulting a testat perceptia parintilor romani privind varianta de homeschooling pentru copiii lor. 98% dintre parintii respondenti au declarat ca stiu ce presupune acest concept, iar 73% dintre acestia au o parere buna sau foarte buna despre educarea copiilor acasa.

Interesul ridicat este demonstrat si de faptul ca 92% considera ca acest tip de invatamant ar trebui reglementat in Romania. De altfel, 52% ar lua in considerare educarea de acasa a propriilor copii.

Cu toate acestea doar 8% dintre copiii parintilor respondenti (105 familii) invata in sistem homeschooling.

Cei mai multi parinti (38%) isi dau copiii la o scoala sau o gradinita de stat. Motivul principal este legat de lipsa alternativelor (27%) ceea ce inseamna ca, printr-o promovare mai buna, alte forme de invatamant se pot dezvolta. Alte explicatii privesc lipsa resurselor financiare si de timp (23%) sau calitatea sistemului de invatamant de stat (22%).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Învățământul dual ar putea reprezenta un traseu educațional pentru cel puțin 50% dintre elevi vs. 17% în prezent Studiu OPPO: Aproape jumătate dintre români urmăresc sport, meciuri și competiții pe smartphone, iar 6 din 10 români se uită la fotbal pe telefon Studiu AVON: Creșterile alarmante ale costurilor de zi cu zi determină 80% dintre femei să caute surse suplimentare de venit

24% dintre respondenti au ales invatamantul privat pentru nivelul crescut de incredere (57%) si nemultumirea fata de sistemul de stat (20%). De precizat ca motivele pentru varianta homeschooling sunt asemanatoare cu cele pentru invatamantul privat.

Principalul argument in favoarea homeschooling-ului este libertatea copiilor de a invata ceea ce le place – 64%. Pe locul al doilea este programul flexibil si ritmul propriu de a invata al fiecarui copil – 35%.

La capitolul argumente contra homeschooling, aproape toti respondentii (97%) nominalizeaza problema socializarii deficitare. Surprinzator este ca problema banilor apare abia pe locul patru dupa socializare, incapacitatea parintilor de a inlocui profesorii si nereglementarea acestui sistem.

Interesant este ca majoritatea celor care a raspuns intrebarilor studiului au copii prescolari sau mai mici ceea ce inseamna ca exista sanse foarte mari ca acest sistem de invatamant sa creasca semnificativ in urmatorii ani si in tara noastra.

Nestlé România sărbătorește Ziua Mondială a Veganismului prin gama sa GARDEN GOURMET Nestlé aduce pe piața din România Resource - alimente recomandate pentru regimul dietetic al malnutriției la pacienții oncologici Care sunt șansele prevenirii unui cancer de sân astăzi? Interviu cu dr Andreea Cătană, medic primar Genetică Medicală

Tinem sa precizam ca acest studiu a fost realizat la initiativa noastra, a MKOR Consulting, si face parte din strategia companiei de a testa principalele teme de interes aparute in spatiul public la un anumit moment. Ca element de noutate, cercetarea curpinde si o parte de analiza despre ce inseamna homeschooling-ul in alte tari si care este evolutia sa in Romania. Un lucru este clar, romanii, in special cei din mediul urban, dezamagiti de scaderea calitatii invatamantului de stat, iau in considerare optiunea homeschooling din ce in ce mai mult,” a declarat Corina Cimpoca, Consultant Senior si fondator MKOR.

Toate informatiile si statisticile studiului le puteti afla accesand site-ul MKOR Consulting - https://mkor.ro/blog

Studiul „Homeschooling-ul in Romania 2016” a fost realizat intre 19 – 22 septembrie 2016, sub forma unui interviu structurat online – sondaj de opinie online la care au raspuns 1.700 de persoane. 95% dintre respondenti locuiesc in mediul urban, dintre care 48% in Bucuresti, iar 5% locuiesc in mediul rural. Obiectivele studiului au constat in identificarea principalelor perceptii ale parintilor romani asupra homeschooling-ului in paralel cu sistemele standard de invatamant, precum si asupra educatiei copiilor lor, in general.

Supermarketul online Sezamo și-a dublat sortimentul de produse plant-based EMPAGLIFLOZIN, PRIMA TERAPIE APROBATĂ ÎN TRATAREA PACIENȚILOR CU INSUFICIENȚĂ CARDIACĂ INDIFERENT DE SPECTRUL FRACȚIEI DE EJECȚIE EMPAGLIFLOZIN, PRIMA TERAPIE APROBATĂ ÎN TRATAREA PACIENȚILOR CU INSUFICIENȚĂ CARDIACĂ INDIFERENT DE SPECTRUL FRACȚIEI DE EJECȚIE

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri