Scena 9 si Centrul National al Dansului Bucuresti (CNDB) prezinta #PremiileCNDB2015. La 11 ani de existenta, CNDB, institutie in subordinea Ministerului Culturii, organizeaza evenimentul in parteneriat cu Teatrul National Bucuresti (TNB).

#PremiileCNDB2015 vor avea loc la Sala Studio a TNB, in data de 11 decembrie 2015, incepand cu ora 19:00.

„Vrem sa le multumim dansatorilor, coregrafilor si oamenilor de cultura care prin activitatea lor au adus dansul contemporan romanesc in prim-plan. Premiile Centrului National al Dansului Bucuresti sunt premii de excelenta, ele recunosc valoarea, nu o ierarhizeaza”, a spus Vava Stefanescu, managerul CNDB. „Este un demers pozitiv si necesar in contextul in care, dansul contemporan romanesc este o arta aplaudata, insa in permanenta sub semnul precaritatii. Cu atat mai mare este rolul profesionistilor care reusesc sa promoveze dansul contemporan in ciuda adversitatilor administrative si birocratice. Trofeul nostru este o caramida, ea simbolizeaza fundamentul in dansul contemporan romanesc ca profesie. Caramida cu caramida speram sa construim impreuna ceva durabil si solid si poate ajungem chiar sa avem si acea casa pe care ne-o dorim”, - Vava Stefanescu, directoarea CNDB.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Laureatii din 2014 sunt Ioan Tugearu, pentru contributia adusa la infiintarea CNDB si pentru sustinerea neconditionata a institutiei si a artei dansului contemporan, Silvia Ghiata, pentru promovarea dansului contemporan in contexte dificile prin realizarea emisiunii tv Lumea dansului, Alexandra Pirici si Manuel Pelmus, pentru atitudine artistica si proiecte consistente, Mihai Mihalcea, pentru impunerea unui nou discurs institutional dedicat artei contemporane si pentru asumarea primului mandat de director CNDB, Cosmin Manolescu, pentru contributia adusa la dezvoltarea dansului contemporan in Romania, Mihaela Alexandra Dancs, pentru interpretare si pentru ca este un model de urmat in ceea ce priveste reconversia profesionala. Laureatii din 2015 vor fi anuntati in cadrul ceremoniei din 11 decembrie.

Prin #PremiileCNDB2015, CNDB devine HotSpot cultural BRD, principalul partener al evenimentului. Cu aceasta ocazie, spectatorii vor putea interactiona cu deja cunoscuta instalatie video BRD - Biblioteca de Talente, prezentata de Scena 9 in cadrul unor festivaluri autohtone. Dream Case-ul a fost personalizat pentru #PremiileCNDB2015 de autorul ei, Claudiu Leonte, pentru a inmagazina visele tinerilor dansatori romani, cu speranta declarata ca ele vor prinde viata, vor face istorie si poate vor schimba arta asa cum o stim noi astazi.

Partenerii media ai evenimentului sunt Agerpres, Radio Romania Cultural, TVR, Zelist si Tananana.

CNDB le multumeste partenerilor DUKE Hotels si Corcova.

Partenerii CNDB sunt RFI Romania, Liternet, Observatorul Cultural, Scena.ro, Dilema Veche, Revista Arta, Revista Arte si Meserii, Revista Cultura, Veioza Arte, Feeder.ro, Orasulm.eu, Getlokal.ro, Onlinegallery.ro, Sapte Seri.
Bilete:
https://www.tnb.ro/ro/more-than-naked
https://www.bilet.ro/event.php?id=6370
Detalii pe www.cndb.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri