Fundatia Calea Victoriei va invita din 13 februarie, de la ora 19:00, la cursul Cum sa privim ARTA MODERNA SI CONTEMPORANA, sustinut de artistul plastic Ioana Stanca.

Vi s-a intamplat sa intrati intr-o galerie de arta ori muzeu si sa va intrebati de ce lucrarile expuse arata atat de neobisnuit? Ati mers poate mai departe si v-ati gandit daca ceea ce vedeti este ori nu arta? Este suficienta propria opinie: imi place/nu-mi place sau ar trebui sa avem in vedere si alte criterii ?

Acest curs va ofera ocazia de a analiza si a reevalua aceste intrebari, intr-un cadru placut, avand la indemana exemple din istoria artei MODERNE si CONTEMPORANE. Prin ce anume se deosebesc cele doua termene si de ce le confundam atat de usor, cand au aparut si care au fost factorii determinanti in evolutia lor, veti afla pe parcursul a 5 sedinte.

La aceste intalniri, veti invata cum sa studiati si sa analizati o lucrare, fie ea pictura, sculptura ori alt gest artistic, avand in vedere diferitele curente ce s-au succedat din modernism si pana in zilele noastre. Ce anume le diferentiaza una de cealalta si cum ne putem dezvolta vocabularul in vederea discutiilor despre acestea?

1. Premisele aparitiei artei moderne, ruptura de traditie in secolul 19 si debutul secolului 20. Artisti in cautarea unor noi repere (Paul Gauguin, Paul Cezanne, Pablo Picasso, Georges Braque, Henry Matisse etc.)*

2. O arta experimentala – prima jumatate a secolului 20. Absenta logicii si a simtului realitatii (Marcel Duchamp, Hannah Hoch, Kurt Schwitters, JoanMiro, Max Ernst, Salvador Dali etc.)*

3. A doua jumatate a secolului 20. Consumerismul si cultura pop. (David Hockney, Andy Warhol, Roy Lichtenstein etc.)*

4. O noua schimbare de atitudine. Abandonarea picturii. Corpul, un nou mijloc de exprimare (Marina Abramovich, Joseph Beuys, Yves Klein, Tracey Emin etc.)*

5. Secolul 21. O istorie fara sfarsit. Arta romaneasca in lumina reflectoarelor (Takashi Murakami, Neo Rauch, Gerhard Richter, Adrian Ghenie, Ed Fornieles etc.)*

Lectorul ofera ca bonus la finalizarea cursului o vizita asistata la un muzeu ori galerie de arta contemporana.

* Artistii mentionati in prezentare sunt doar o parte dintre cei ce urmeaza sa fie adusi in discutie.

Lector: Ioana Stanca
Data incepere: 13 februarie 2015; Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 5
Frecventa zilnica: saptamanal, vineri
Cost: 230 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 210 ron

Locul desfasurarii: Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri - B-dul Corneliu Coposu)
Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro


Sunt Nicoleta Ababei @mamapetoc, creator de conținut dar, mai ales, creator de emoții. Îmi place să cred că inspir femeile să-ți exploreze cu mai mult curaj latura creativă.

Sunt mama unei adolescente de 17 ani, pictez,...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri