Sa ne bucuram de lumea aceasta multi-culturala in care traim. In diverse parti ale lumii, oamenii au gasit cuvinte atat de interesante pentru a desemna actiuni, momente, dragostea… Iata 17 cuvinte din alte limbi pe care ai putea sa le retii si sa le folosesti:

1. GRENG-JAI (Tailandeza)

Sentimentul acela pe care il ai atunci cand nu vrei ca cineva sa faca ceva pentru tine, pentru ca ar insemna sa o afecteze, sa fie dureros pentru acea persoana.

Foto: Shutterstock.com; femeie,frig

2. ZHAGHZHAGH (Persana)

„Clantanitul dintilor”. Ce frumos se spune in persana!

3. MAMIHLAPINATAPAI (Limba Yaghan din Tierra del Fuego)

Stiti momentul acela cand doua persoane impartasesc aceeasi privire care tradeaza ca ambele isi doresc ca celalalt sa faca ceva ce amandoi vor? Ei bine… in limba indigenilor din Tierra del Fuego exista acest cuvant care desemneaza momentul telepatic. :)

Foto: Shuttersyock.com; pisicute, pisici

4. GIGIL - 'gE-gul (Filipineza)

Cand iti e asa drag de ceva sau cineva si nu te poti abtine sa nu il dragalesti!

5. KOI NO YOKAN - /koy nO yO-kan/ (Japoneza)

Sentimentul acela pe care il ai cand intalnesti pentru prima data pe cineva si simti ca va veti indragosti unul de celalalt.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând

Foto homepage: Shutterstock.com; tari, oameni, diversitate, nationalitati


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri