Sa ne bucuram de lumea aceasta multi-culturala in care traim. In diverse parti ale lumii, oamenii au gasit cuvinte atat de interesante pentru a desemna actiuni, momente, dragostea… Iata 17 cuvinte din alte limbi pe care ai putea sa le retii si sa le folosesti:

6. VINCERE - /"vintSere/ (Italiana, Latina)

In nicio limba nu suna mai frumos "a fi invingator", decat in limba lui Iulius Cezar si acum in italiana contemporanilor din Peninsula italica… Vincere = a castiga.

7. AMORE (italiana)

Iar iubirea… Suna cel mai frumos in Italiana!

8. ZEG - se pronunta /zeh/ (Georgiana)

Inseamna “poimaine”. Haideti ce este foarte frumos – mult mai scurt si cu un fel de “zvac”.

Foto: Shutterstock.com; femeie, priveliste

9. BOKETTO (Japoneza)

Sa privesti in departare fara sa te gandesti la nimic… Asa pierdut/a in ganduri… Japonezii au gasit un cuvant frumos pentru aceasta.

10. ESPERANZA (Spaniola)

Speranta suna atat de frumos in spaniola!

11. HERMOSA (Spaniola)

De asemenea „frumoasa”. Corespondentul spaniol parca surprinde o atitudine focoasa, irezistibila. E foarte frumos acest cuvant.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri