6 August 2013 publicat în Cultura 39 share-uri

Claude Monet este unul dintre cei mai faimosi pictori din istoria artei si unul dintre cele mai importante figuri ale Miscarii Imprsioniste. Va plimbati prin muzeele lumii vara aceasta si cu siguranta descoperiti tablourile lui Claude Monet...

Inca de la o varsta frageda Monet a dezvoltat o pasiune pentru desen. In scoala, umplea paginile cartilor cu desene, schita personaje si chiar caricaturi ale profesorilor sai. Mama a fost cea care l-a incurajat sa isi urmeze talentul si pasiunea pentru desen, in timp ce tatal sau il visa afacerist. Din fericire, Monet a devenit unul dintre cei mai renumiti artisti din istorie.

Monet a crescut in portul frantuzesc Le Havre, din regiunea Normandia, poate de acolo porneste viziunea sa atat de poetica asupra naturii...

Impresionsimul este una dintre cele mai importante miscari artistice, ce s-a manifestat mai intai in pictura si mai apoi in muzica, la inceputul secolului 20. Unul dintre telurile impresionistilor era aceala de a transpune, prin limbajul picturii, efectele luminii si ale culorilor din natura. Prin aceasta tehnica, impresionistii au revolutionat pictura, pana atunci axata inca, pe influenta culturii renascentiste si baroce. Academismul din acea perioada propovaduia inca, aceleasi tehnici si viziuni vechi de cateva sute de ani.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Claude Monet este unul dintre cei mai importanti pictori impresionisti.

1. Lacul cu nuferi - Claude Monet

Este unul dintre cele mia celebre tablouri impresioniste

Datat c. 1899, tabloul poate fi vazut acum la Musée d'Orsay

Sursa foto: Wikipedia


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri