Am decis sa va cer sfatul pt ca am incredere in sfaturile avizate.Prietenii si necunoscutii in general isi dau cu parerea in functie de ceea ce au trait ei,dar adevarul e pe undeva pe la mijloc poate.

Cu stima,
Diana B

Draga Diana B,

In urma abuzului fizic si emotional la care ai fost supusa stima ta de sine a avut desuferit. De aceea iti este atat de greu acum sa pleci de acolo pretextand ca nu iti permiti in totalitate financiar, ca iti este teama de nou; de aceea iti este greu sa legi prietenii sau sa ai incredere in oameni. Absenta motivatiei de a intreprinde ceva sau o motivatie scazuta, agresivitatea defensiva, comportamentul de evitare, rezistenta de schimbare sunt indicatori ai unei imagini de sine negativa.
Prezenta ta, in continuare, langa fostul tau iubit (spunei ca nu mai formati un cuplu) ii permite acestuia sa te abuzeze emotional refuzandu-ti dreptul la libertate. Ai dreptul de a nu te justifica si de a nu da socoteala in ceea ce priveste viata ta; ai dreptul de a decide care sunt scopurile si interesele personale precum si de a demara activitati dupa bunul plac. Mai mult decat atat ai dreptul sa alegi pentru tine, pentru viata ta. Ce faci cu aceste drepturi? I le-ai oferit lui?
Primul pas este sa te muti intr-un alt apartament, apoi sa petreci un timp cu tine, dar nu sa te izolezi. Ai putea sa iesi cu oameni in prezenta carora te simti bine, nu trebuie sa legi prietenii intr-o prima faza, nici nu ai putea acum.
Nu ar fi indicat sa te aventurezi intr-o noua relatie, acorda-ti un timp in care sa intelegi cum iti doresti sa traiesti cu si langa un barbat. Pana atunci fiecare relatie va fi sortita esecului. Acum esti indicat sa ai o relatie speciala cu tine, sa te preocupi de nevoile si dorintele tale, sa te auto-valorizezi, sa te dezvolti si sa-ti oferi bucuria de a trai asa cum iti doresti departe de o relatie care nu a functionat si este lesne de inteles ca nu va functiona. Acorda-ti dreptul sa traiesti asa cum meriti!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Cu drag,
Psiholog Loredana Ionascu

www.terapiam.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri