Sfaturi practice oferite de specialistii Franke pentru amenajarea bucatariei: Chiuveta

12:11, 30 Noiembrie 2010 publicat în Casa-Gradina

In functie de modul de instalare, putem opta intre chiuvete incorporabile pe blat (incasso), cu montare sub blat (sottotop) sau cu montare la nivelul blatului ( filo-top).

Ce trebuie sa stim despre chiuvete?

O chiuveta este supusa in fiecare zi unor atacuri multiple: oale si recipiente de bucatarie fierbinti, produse abrazive etc. Prin urmare, este important sa selectati materialul chiuvetei astfel incat sa raspunda cerintelor tot mai mari de rezistenta. In acest sens, otelul inoxidabil indeplineste perfect aceste cerinte pentru ca pur si simplu este inalterabil. Nu imbatraneste si, in plus, se poate combina cu orice stil de mobilier. Alt material, Fragranite, este un material compozit din granit natural si rasina acrilica ce are particularitatea ca nu se zgarie si nici nu se pateaza.

Citeste si:
10 reguli importante dacă locuim în casă cu un bolnav de Covid-19
10 reguli importante dacă...

Alegerea designului chiuvetei si al bateriei trebuie sa fie de o maniera coordonata si armonioasa cu restul bucatariei, tinand cont si de latura practica. Desi exista robinete cu finisaje diferite, cele mai populare sunt cele cromate. In ceea ce priveste designul si forma, exista o multitudine de propuneri, de la rustic la elegant, simple si sobre sau cu forme curbe.

Din punct de vedere al utilitatii, cele mai practice sunt intotdeauna modelele cu dus extractibil, ideale pentru utilizarea confortabila si pentru a ajunge in orice loc al chiuvetei.

Zona chiuvetei reprezinta locul din bucatarie unde se desfasoara cele mai multe activitati. Acesta este motivul pentru care trebuie sa aratam un interes crescut detaliilor si solutiilor inovative pentru a realiza o zona centrala a bucatariei mai comoda si mai placuta. Designul, functionalitatea, dar si inovatia sunt caracteristicile esentiale pe care specialistii Franke recomanda sa le avem in vedere atunci cand alegem chiuveta.

Citeste si:
Top 10 accesorii pe care trebuie să le ai în bucătărie
Top 10 accesorii pe care...

Chiuveta se poate alege in functie de mai multe criterii ce tin de forma, modul de instalare si de material. In functie de forma, putem alege chiuvete dreptunghiulare, de colt sau rotunde. In functie de modul de instalare, putem opta intre chiuvete incorporabile pe blat (incasso), cu montare sub blat (sottotop) sau cu montare la nivelul blatului ( filo-top).

Materialul

Inox

Folosit in toate bucatariile profesionale pentru calitatile sale de igiena, inoxul reprezinta optiunea majoritatii cumparatorilor casnici.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri