Physalis va transforma gradina dumneavoastra intr-una deosebita, datorita aspectului sau, asemenea felinarelor chinezesti. Ce este interesant la aceasta planta este aspectul sau aparte, avand fructe de culoare galben-portocaliu, invelite intr-o membrana cu o consistenta ca cea a hartiei creponate, iar frunzele au marginile crestate si cresc in spirala.

O gradina frumoasa presupune, in afara de timp si rabdare, si imaginatie si, de multe ori, un strop de curaj. Cu putina dibacie, acestea pot deveni adevarate oaze de splendoare si culoare. O problema des intalnita in ceea ce priveste gradinile este monotonia, din cauza faptului ca oamenii nu sunt suficient de indrazneti pentru a experimenta, drept urmare toate gradinile seamana intre ele si sunt populate de aceleasi plante.

Physalis est o planta exotica, ce face parte din familia Solanaceae. Cunoscuta si sub denumirile de papalau sau lampion chinezesc, aceasta este o planta usor de cultivat si are calitati laxative, antireumatice, ajuta la tratarea afectiunilor pielii, fiind bogata in vitamina C, zaharuri, potasiu si betacaroten.

Physalis va transforma gradina dumneavoastra intr-una deosebita, datorita aspectului sau, asemenea felinarelor chinezesti. Aceasta creste sub forma de tufe, atingand o inaltime maxima de 80 cm. Ce este interesant la aceasta planta este aspectul sau aparte, avand fructe de culoare galben-portocaliu, invelite intr-o membrana cu o consistenta ca cea a hartiei creponate, iar frunzele au marginile crestate si cresc in spirala. Unele specii au fructele comestibile, putand fi consumate ca atare sau in salate de fructe, dulceturi si marmelade. Planta poate fi pastrata inclusiv cand este uscata, ca element decorativ, invelisul fructelor pastrandu-si culoarea.

Papalaul prefera locuri insorite si soluri fertile si au nevoie de un drenaj bun. Atunci cand o plantati, trebuie sa tineti cont de faptul ca se extinde foarte usor, drept urmare, nu trebuie sa fie amplasata langa alte plante, cu atat mai mult cu cat acestea din urma sunt fragile. Astfel, puteti opta pentru niste ghivece sau jardiniere. Semintele se planteaza la o adancime mica, intr-un sol bogat si se asaza la loc luminos, cu temperaturi in jur de 20 de grade. In lunile de vara, vor aparea niste flori micute, albe, dupa care fructele vor fi protejate de niste frunze false, urmand ca pe timpul iernii, planta sa fie ferita de inghet.

Daca va doriti o gradina aparte, vesela, plina de culoare, Physalis este solutia perfecta, transformandu-va micul refugiu verde intr-o adevarata oaza de relaxare.

Foto interior: Gimli_36


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri