Când vine vorba de un somn bun, confortul este esențial. Și, deși este tentant să dai vina pe căldură sau pe curenți de aer, lenjeria de pat poate fi motivul pentru care nu poți dormi. La fel ca și salteaua, calitatea lenjeriei de pat poate avea un impact semnificativ asupra calității somnului dumneavoastră. De aceea, a opta pentru lenjerii de pat și cearceaf de înaltă calitate nu este o zădărnicie. 

Știința somnului

Una dintre cele mai frecvente plângeri ale celor care au un somn agitat este faptul că le este prea cald sau prea frig. Corpul uman lucrează din greu pentru a-și regla temperatura internă și chiar și o ușoară schimbare poate schimba totul.

Temperatura generală a corpului nostru scade în mod natural și ușor pe timp de noapte - cu doar câteva grade - pentru a conserva energia și a menține temperatura internă pentru a ne proteja organele vitale. Deoarece noaptea consumăm căldură, este important să alegem cearceafuri de calitate care nu rețin această căldură. Atunci când avem lenjerii de pat care rețin căldura corporală pe timp de noapte, temperatura noastră internă crește, ceea ce ne face să transpirăm și să ne simțim calzi.

Alegerea țesăturii potrivite pentru lenjerii de pat sau un cearceaf

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Specialiștii avertizează că sezonul alergiilor devine mai lung din cauza încălzirilor climatice. Cum pot fi ținute sub control alergiile oculare?

Cearșafurile, fețele de pernă sau fețele de plapumă pot fi confecționate din materiale sintetice, cum ar fi poliesterul, sau din materiale naturale, cum ar fi bumbacul sau inul.

Prețurile atractive ale unor lenjerii de pat din poliester pot fi tentante la început, dar această calitate este rezultatul materialelor sintetice pe bază de petrol și vă va oferi foarte puțin confort în timpul somnului. Lenjeria de pat confecționată din materiale sintetice este mai puțin respirabilă și vă va face să vă simțiți rapid supraîncălzit, deoarece reține aerul cald.

Fibrele naturale, cum ar fi bumbacul sau inul, sunt o alegere mai bună pentru a vă menține confortabil pe tot parcursul nopții. Bumbacul și inul sunt materialele preferate pentru lenjeria de pat de calitate: absorbante, respirabile, moi și durabile. Ajută la reglarea temperaturii prin eliminarea umezelii și permite aerului să treacă prin ele. O temperatură corporală reglată înseamnă că rămâneți răcoros vara și cald iarna și că sunteți în formă pe tot parcursul anului.

Alegeți fibre naturale

Deoarece este un material natural foarte respirabil, bumbacul este o fibră extrem de populară pentru cearșafuri. Dar există diferențe semnificative între bumbac.

Bumbacul de înaltă calitate, cum ar fi bumbacul egiptean utilizat pentru lenjeria de pat de înaltă calitate, va rămâne respirabil și moale pentru mai mult timp. Bumbacul este o țesătură versatilă. Este disponibil ca percal de bumbac spălat sau satin de bumbac. De asemenea, poate fi utilă schimbarea foilor în funcție de sezon. S-ar putea să considerați că percalul de bumbac, care este răcoros și foarte respirabil, este ideal pentru nopțile mai calde. Pe de altă parte, țesăturile din bumbac satinat tind să fie preferate pentru nopțile mai aspre de iarnă.

În ceea ce privește inul, acesta este o fibră ecologică, deoarece are nevoie de puțină apă pentru a crește și este extrem de rezistent în timp. Rezistă foarte bine la capriciile timpului și ale vieții în general. Este o fibră care se adaptează perfect la diferitele temperaturi și schimbări de anotimp. Fibra se întinde sau se relaxează în funcție de căldură pentru a lăsa corpul să respire cât mai mult posibil.

Beneficiile alegerii lenjeriei de pat de calitate superioară

După cum tocmai am văzut, alegerea unei lenjerii de pat de calitate este un element cheie pentru a dormi bine. Și dacă încă mai aveți îndoieli cu privire la efectele pe care lenjeria de pat premium le poate avea asupra somnului dumneavoastră, iată câteva dintre beneficii.

Ești mai productiv și mai concentrat

Cercetările sugerează că un somn bun pe timp de noapte vă face mai productivi în timpul zilei. Pe lângă faptul că vă ajută să vă concentrați și vă oferă o mulțime de energie suplimentară, un somn bun de 6-8 ore vă poate îmbunătăți capacitatea de a lua decizii în câteva secunde la locul de muncă, îmbunătățind productivitatea și performanța.

Photo by Kate Stone Matheson on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri