23 Iunie 2022 publicat în Casa-Gradina 2 share-uri

Amenajarea unei case, indiferent de dimensiunile acesteia, necesită timp și implicare, pentru a avea parte de rezultatele mult dorite. Nu există prea multe greșeli ce nu pot fi reparate odată făcute, dar acest lucru implică o majorare a bugetului stabilit și prelungirea termenului de finalizare. Astfel, atunci când ne apucăm de o renovare sau de o amenajare a unei încăperi, este bine să o facem în totală cunoștință de cauză sau să apelăm la sfaturile unui expert în domeniu. 

Volumul uriaș de materiale disponibile pe internet despre stiluri de amenajări interioare ne face să avem deseori impresia că stăpânim mai multe informații în domeniu decât avem de fapt. Cu cât opțiunile sunt mai variate, cu atât deciziile sunt mai greu de luat și intervine nesiguranța.

Atunci când încep un proiect de amenajare sau de renovare a unei locuințe, majoritatea persoanelor se concentrează în special asupra bucătăriei și a dormitoarelor. La prima vedere, acestea sunt zonele care necesită o mare atenție în alegerea corectă a mobilierului, a pardoselii și a culorii de var, considerând că băile vor necesita mai puțin efort.

Dacă discutăm despre renovarea sau amenajarea unei băi de mici dimensiuni, paradoxal, efortul și timpul depus în luarea celor mai bune alegeri sunt semnificativ mai mari decât pentru o baie de dimensiuni generoase. Dacă ești pe punctul de a-ți amenaja o baie cu dimensiuni reduse, iată care sunt cele mai bune opțiuni:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Zalando și Paco Rabanne lansează o colecție capsulă disponibilă exclusiv pe Zalando România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Stiluri parentale – tipuri, caracteristici si recomandari

1. Culori deschise

Nu mai este un secret pentru nimeni că nuanțele închise și reci nu sunt prietenoase cu spațiile de mici dimensiuni. Dacă îți plac culorile puternice, poți face un compromis folosind derivatele acestora, cu mențiunea că nuanța nu trebuie să fie prea puternică. Astfel, dacă îți place roșul, îți poți amenaja baia cu roz pal sau somon în combinație cu alb, astfel încât orice accesoriu să se potrivească perfect ulterior.

Dacă ești o persoană căreia îi plac nuanțele calde, pastelate, poți crea adevărate jocuri de lumină cu ajutorul acestora. Pentru a-ți face o idee, aruncă o privire pe modelele de faianta de baie de la Romstal sau poți merge într-un showroom pentru a beneficia de sfaturile personalului specializat.

4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Școala de dans Arthur Murray Bucharest depășește pragul de 1000 de clienți Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

2. Complet albă

Cu ajutorul specialiștilor din domeniu, în ultimii ani, am regăsit în magazinele de specialitate și pe aproape toate site-urile de profil, modele de băi în care predomină albul de care nu ne-am putut dezlipi ochii minute bune. Acest lucru se datorează combinației perfecte de culori, dar mai ales formelor alese pentru faianță sau gresie, cu totul altele față de cele cu care eram obișnuiți până nu demult. Cei mai îndrăzneți au folosit gresie și faianță albă sidefată și accesorii negre, mate. Rezultatul este de efect, creează luminozitate și oferă impresia de lărgire a spațiului.

3. Combinație de nuanțe

Dacă pur și simplu nu poți renunța la culorile puternice și pentru că cel mai important este ca cei care locuiesc în casă să se simtă bine, specialiștii au găsit câteva artificii ce vor fi pe placul tău. Astfel, dacă albastrul este culoarea ta preferată, poți apela la faianța albastră ce îmbracă doar unul din pereții băii, iar ceilalți pereți să fie îmbrăcați cu faianță albă. Ori, poți utiliza o faianță deschisă la culoare pe toți pereții și doar câteva bucăți albastre, al căror loc să fie ales cu mare atenție. O altă opțiune rămâne ca faianță să fie în culori cât mai calde și deschise (sau chiar albă), iar gresia să aibă culoarea ta preferată, chiar și o nuanță închisă.

3DUTECH dă startul concursurilor naționale de 3D design & printing pentru elevi și profesori. Roboții, principala temă din acest an Top 3 zodii pentru care curajul este un stil de viață – au încredere în propriul destin Testul celor 3 Sfinți: Ce mesaj sacru îți poate schimba viața?

Indiferent care este varianta ta preferată, trebuie să te asiguri dinainte ca forma și culoarea faianței și a gresiei să fie complementare, pentru a crea o armonie. Pozele din reviste sunt frumoase, însă nu reflectă gusturile tuturor și, oricât de corectă ar fi amenajarea, aceasta să nu fie în concordanță cu restul casei.

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri