Care sunt culorile indicate pentru fiecare incapere si ce efect au acestea asupra starii noastre de spirit?
Alegerea culorilor pentru redecorarea apartamentului este o optiune personala. Trebuie sa te ghidezi in primul rand dupa propriile preferinte, dar trebuie sa stii de asemenea care sunt culorile indicate pentru fiecare incapere si ce efect au acestea asupra starii noastre de spirit.

Rosu
Aceasta culoare mareste presiunea arteriala, accelereaza bataile inimii si inspira energie, intimitate, pasiune, sexualitate. Mai mult, rosul stimuleaza apetitul, motiv pentru care este des intalnit in restaurante.

Portocaliu
Spatiile unde aceasta culoare este predominanta sunt mai prietenoase, mai familiare, motiv pentru care oranjul este potrivit pentru sufragerie. Portocaliul este o culoare ludica, inspirand creativitate, imaginatie. De aceea, este potrivita si pentru camera copilului.

Galben
Nuantele de galben sunt de asemenea calde si "primitoare", dar atrag mai puternic atentia. Galbenul iti confera o stare de bine, te inveseleste, dar utilizat in exces poate fi obositor. Este recomandat mai ales in zonele slab iluminate cum sunt holurile. Galbenul deschis si auriul sunt o alegere buna si pentru birou.

Verde
Verdele ne duce cu gandul la natura si este o culoare relaxanta. Nuantele deschise sunt potrivite pentru dormitoare, iar nuantele derivate pentru sufragerii.

Albastrul
Are un efect calmant, relaxant, motiv pentru care este alegerea perfecta pentru dormitor. Albastrul suprima apetitul, asa ca daca intentionati sa va redecorati bucataria, nu optati pentru aceasta culoare, decat daca sunteti la dieta... pe termen indelungat.

Violet
Violetul este una dintre culorile favorite ale copiilor, dar datorita agresivitatii si artificialitatii sale nu este placuta si de adulti. In schimb, nuantele mai deschise, lila sunt o alegere buna pentru orice incapere.

Culorile primare (albastru, rosu si galben) sunt nuantele perfecte pentru o incapere cu personalitate. Ele confera senzatia de putere si stabilitate. Culorile secundare (verde, portocaliu si mov) sunt ceva mai indraznete, mai extravagante. Culorile tertiare (verde-albastru, rosu-oranj, abastru-violet) sunt potrivite pentru incaperile mai sofisticate. Culorile pastelate sunt o alegere ce nu implica riscuri, ele fiind potrivite pentru orice incapere. Incaperile monocromatice (unde predomina nuantele aceleiasi culori) sunt pline de stil, ele fiind placute si pentru ochi.

Sursa: condo.ro
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Împreună în arte și simțiri Teribila varsta de 2 ani – ce trebuie sa stii Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit 

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri